Σε ποιο σημείο των Χανίων έγινε περισσότερο αισθητός ο σεισμός – Δείτε την καταγραφή σε σχεδιάγραμμα

Ξεκάθαρη εικόνα για το πού στα Χανιά “κουνήθηκαν” περισσότερο κατά τη διάρκεια του σεισμού της Δευτέρας σχηματίζουν τα όργανα του Ινστιτούτου Φυσικής Εσωτερικού της Γης & Γεωκαταστροφών. Στο πρώτο διάγραμμα, το δίκτυο οργάνων του Ινστιτούτου, το οποίο μάλιστα είναι το μόνο που δημιουργεί τέτοιου είδους διαγράμματα στη χώρα, δείχνει με κόκκινο χρώμα την περιοχή που υπέστη την ισχυρότερη επιτάχυνση.

Από το σχεδιάγραμμα που έστειλε ο σεισμολόγος Φίλιππος Βαλλιανάτος, φαίνεται ότι η περιοχή της Χρυσοπηγής είχε τα “πρωτεία”

στα Χανιά, με επιτάχυνση που έφτασε τα 11,74 εκατοστά το δευτερόλεπτο ανά δευτερόλεπτο.

Οι περιοχές πιο κοντά στο κέντρο της πόλης δέχτηκαν σαφώς μικρότερη επίδραση, με την Παλιά Πόλη να “νιώθει” επιταχύνσεις ως και 6,61 εκατοστά το δευτερόλεπτο ανά δευτερόλεπτο.
Επίσης, στα παρακάτω σχεδιαγράμματα φαίνονται οι καταγραφές των σεισμικών κυμάτων από διάφορους σταθμούς. Μάλιστα, από το σχεδιάγραμμα φαίνεται και η ταχύτητα των σεισμικών κυμάτων, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι, για παράδειγμα, ο σταθμός της Κνωσσού καταγράφει την αρχή των δονήσεων στις 09:17:25, ενώ στη Γαύδο η πρώτη στιγμή που γίνεται αισθητός ο σεισμός είναι 17 δευτερόλεπτα αργότερα και στα Κύθηρα πάνω από μισό λεπτό αργότερα.

Δείτε το σχεδιάγραμμα:
zarpanews.gr

The post Σε ποιο σημείο των Χανίων έγινε περισσότερο αισθητός ο σεισμός – Δείτε την καταγραφή σε σχεδιάγραμμα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα