Σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας: Οι πρώτες εικόνες

Όλα τα βλέμματα του πλανήτη είναι κυριολεκτικά καρφωμένα στην πόλη Μπρεστ της Λευκορωσίας. Εκεί, περίπου στις 16:10 ώρα Ελλάδας, άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, οι οποίες ενδέχεται να κρίνουν πολλά για το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων.

#Ukrainian delegation arrived for negotiations in Belovezhskaya Pushcha.

— NEXTA (@nexta_tv) March 3, 2022

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανακοίνωσε την έναρξη των κρίσιμων

διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία με ανάρτησή της στο Twitter.

Η κ. Ζαχάροβα έγραψε ότι, «όπως ξέρετε, οι άμεσες συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αντιπροσώπων βρίσκονται σε εξέλιξη στο έδαφος της Λευκορωσίας. Ελπίζουμε ότι θα θέσουν τέλος σε αυτήν την κατάσταση, θα αποκαταστήσουν την ειρήνη στο Ντονμπάς και θα επιτρέψουν σε όλους τους ανθρώπους στην Ουκρανία να επιστρέψουν στην ειρηνική ζωή».

#Zakharova: As you know, direct talks between Russian and Ukrainian representatives are underway on Belarusian territory.

We hope that they bring about an end to this situation, restore peace in #Donbass and enable all people in Ukraine to return to peaceful life. pic.twitter.com/Qcawx9f7zE

— MFA Russia (@mfa_russia) March 3, 2022

Οι συνομιλίες με τη ρωσική αντιπροσωπεία, στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία, ξεκίνησαν, ανακοίνωσε αργότερα ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τουλάχιστον 22 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στο Τσερνίχιφ
Τουλάχιστον 22 νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια, έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στην περιοχή Τσερνίχιφ της Ουκρανίας, ανέφεραν οι υπηρεσίες διάσωσης σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται.

Δεν διευκρινίστηκε ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος της επίθεσης.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιοχής είπε ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή σε δύο σχολεία και σε κατοικίες.

Προηγουμένως, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο 249 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 553 στην Ουκρανία κατά την πρώτη εβδομάδα των συγκρούσεων, μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έκανε λόγο για 227 νεκρούς και 525 τραυματίες.

Οι περισσότερες απώλειες αμάχων που καταγράφηκαν από τις 4 π.μ. της 24ης Φεβρουαρίου 2022 μέχρι τις 24.00 της 2ας Μαρτίου 2022 προκλήθηκαν από τη χρήση οπλικών συστημάτων που προκαλούν εκρήξεις (όπως βλήματα του πυροβολικού), πυραυλικά και αεροπορικά πλήγματα, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας: Οι πρώτες εικόνες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσίας – Ουκρανίας,rosias – oukranias