Σε δύο κατηγορίες χωρίζονται εστίαση και ψυχαγωγία με τα προνόμια – Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σε μικτούς χώρους, όπου θα εισέρχονται όλοι οι πολίτες και σε αμιγείς χώρους, όπου θα μπορούν να εισέρχονται μόνο οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν περάσει την ασθένεια, θα διαχωριστούν από τις 15 Ιουλίου οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης, οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας εκτός των γηπέδων, τα υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης και τα ανοικτά και κλειστά γήπεδα.

Δείτε τον πίνακα που παρουσιάστηκε και αναλύει τα μέτρα:

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, η κυβέρνηση υιοθέτηση πλήρως το πόρισμα της επιτροπής βιοηθικής η οποία είχε μιλήσει για τρεις πυλώνες στρατηγικής. Ο πρώτος

είναι η πειθώ. Ο δεύτερος είναι οι διευκολύνσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί. Ο τρίτος πυλώνας είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε μονάδες υγείας κ.α.

«Αυτό που εισηγούμεθα είναι η διαβαθμισμένη κάλυψη σε χώρους που δεν είναι ουσιωδώς σημασίας», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, όπως κλειστοί (εστιατόρια κλπ) ή ανοιχτοί με συνωστισμό (γήπεδα, συναυλίες κλπ).

Οι αμιγείς χώροι θα αφορούν σε όσους θα εξυπηρετούν μόνο τους πλήρως εμβολιασμένους ή όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Το όριο στους αμιγείς χώρους θα είναι από 75 έως 85% της συνολικής χωρητικότητας. Για τους μεικτούς χώρους από το 25% έως το 75%.

Οι ανοιχτοί χώροι θα ανοίξουν από τις 15 Ιουλίου.

Εναπόκειται στον ίδιο επιχειρηματία να επιλέξει αν στην επιχείρησή του θα δέχεται εμβολιασμένους και νοσήσαντες ή εάν θα δέχεται και τον λοιπό πληθυσμό μετά από διενέργεια τεστ.

zarpanews.gr

The post Σε δύο κατηγορίες χωρίζονται εστίαση και ψυχαγωγία με τα προνόμια – Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα