Σε 24ωρη απεργία η ΠΟΕ-ΟΤΑ | Οριστικές αποφάσεις για τα σκουπίδια

Αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποίησεών της αναμένεται να λάβει εντός της ημέρας η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία βρίσκεται σε 24ωρη απεργία.

Ήδη πάντως οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν αυξήσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να «παγώσει» η συμφωνία με τον ιδιώτη για την αποκομιδή των

απορριμμάτων.

Οι οριστικές αποφάσεις των εργαζομένους στους δήμους θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της 24ωρης απεργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι ίδιοι οι δήμαρχοι, που μέχρι πρότινος στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τα αιτήματά τους, έχουν αρχίσει να απευθύνουν εκκλήσεις και να τονίζουν το θέμα δημόσιου συμφέροντος εξαιτίας της συσσώρευσης χιλιάδων τόνων σκουπιδιών σε συνδυασμό και με τον καύσωνα.

Οι δήμαρχοι Αθήνας και Πειραιά, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μώραλης, σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι οι δήμοι έχουν γίνει παρατηρητές σε ένα θέμα που τους αφορά. «Κάθε δήμος πρέπει να αποφασίζει για τα του οίκου του» είπε ο κ. Καμίνης. «Οι κυβερνήσεις ποδηγετούν την Αυτοδιοίκηση» υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

Πηγή : in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα