Σας έλειψε; Η Διαμαντοπούλου… έτοιμη για συγκυβέρνηση

Τη δική της θέση σχετικά με τις συνεργασίες που θα πρέπει να κάνει ή να μην κάνει ο νέος υπό διαμόρφωση φορέας της Κεντροαριστεράς, παραθέτει η Άννα Διαμαντοπούλου, κλίνοντας μάλλον προς τις συνεργασίες.

Τη στιγμή που οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα σχολιάζουν το ενδεχόμενο σύμπραξης με ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

τονίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι κύριο χρέος του νέου φορέα είναι να μην επιτρέψει την ακυβερνησία, «κλείνοντας το μάτι» σε μελλοντικές κυβερνητικές συνεργασίες.

«Ο ετεροπροσδιορισμός μέσα από την απόρριψη ή την αποδοχή συνεργασίας σημαίνει είτε έλλειψη πρότασης είτε πολιτικάντικο κλείσιμο του ματιού σε συγκεκριμένες ομάδες ψηφοφόρων. Δεύτερον, ένα υπεύθυνο πολιτικό κόμμα απαντά στο ερώτημα αυτό με βάση το συμφέρον της χώρας. Εφόσον εξαρτάται από αυτό, δεν πρέπει να επιτρέψει την ακυβερνησία και το χάος, αλλά να θέσει -με βάση το πρόγραμμά του- ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους διακυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η Άννα Διαμαντοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα