«Σάρκα και οστά» παίρνει ο χειμερινός τουρισμός στην Κρήτη

Με επιτυχία στέφεται η πρώτη φάση της χειμερινής τουριστικής περιόδου στην Κρήτη, αφού για μετά την χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα, έχουν ζητηθεί 20.000 θέσεις επιπλέον, ανεβάζοντας τους οργανωμένους χειμερινούς επισκέπτες του νησιού σε 60 χιλιάδες.

Πρόκειται για ηλικιωμένους κυρίως Γερμανούς που γύρισαν την πλάτη στην Αττάλεια της Τουρκίας και έρχονται στην Κρήτη, ως τον ιδανικό, κοντινό, χειμερινό προορισμό. Σημαντικό το όφελος

και στους επαγγελματίες και εργαζομένους του τουρισμού που σε αρκετές περιπτώσεις, εργάζονται για πρώτη φορά τον χειμώνα, ενισχύοντας την οικονομική τους κατάσταση σε χαλεπούς καιρούς.

Το χειμερινό τουριστικό πρόγραμμα προέβλεπε αρχικά 40.000 αφίξεις στην Κρήτη, σε τρία ξενοδοχεία του Ηρακλείου, δύο του Ρεθύμνου και ένα των Χανίων, όμως οι θέσεις καλύφθηκαν γρήγορα και μετά την χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα ζητήθηκαν 20.000 επιπλέον θέσεις, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, καλώντας σε συντονισμένες ενέργειες, ώστε το εγχείρημα που στηρίχθηκε στην κακή συγκυρία των γερμανοτουρκικών σχέσεων να εξακολουθεί να στέφεται με επιτυχία για την Ελλάδα με τον πρόεδρο του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Ρεθύμνου, Στράτο Μπερέτη, να εξηγεί ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για να απομακρυνθούμε από το στείρο τουριστικό πακέτο μοναχά, του ήλιου και της θάλασσας.

Στην πόλη του Ρεθύμνου οι ξαπλώστρες στην παραλία είναι πια για λίγους, ενώ το εμπόριο και η εστίαση έχουν διαπιστώσει μια μικρή αλλαγή στην κίνηση της αγοράς από το εξωτερικό, την οποία ενθαρρύνουν σε ενίσχυσή της χρόνο με τον χρόνο. Ο Όθωνας Χριστουλάκης, ως εστιάτορας στην παλιά πόλη, αναγνωρίζει ότι φέτος υπάρχει κίνηση τουριστών στο Ρέθυμνο ακόμη και τώρα, ενώ ο έμπορος υποδημάτων, Νίκος Τζαγκαράκης, τονίζει ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί εντατικά για να αποφέρει περισσότερα για όλους.

Πρόκειται για ηλικιωμένους επισκέπτες από τους οποίους οι εργαζόμενοι εισπράττουν κολακευτικά σχόλια. Ο Μιχάλης Τσαγλιώτης στην υποδοχή τούς δίνει πληροφορίες για τις εκδρομές τους σε αξιοθέατα που τούς έχουν γοητεύσει. Η Ευγενία Ορφανού από την κουζίνα διαπιστώνει ότι αυτοί οι επισκέπτες προτιμούν την υγιεινή κρητική παραδοσιακή διατροφή, ενώ η Μαρία Παρασύρη που φροντίζει για την καθαριότητά τους διαπιστώνει την ευχαρίστησή τους από τα τυχερά που αφήνουν.

neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα