Ρούλα Πισπιρίγκου: Την επόμενη εβδομάδα η αίτηση αποφυλάκισης – “Επιλογή της οικογένειας η ταφή της Τζωρτζίνας με το τάμπλετ”

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί η αίτηση αποφυλάκισης, όπως εξήγησε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, που είναι προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της μεγαλύτερης σε ηλικία κόρης της, της Τζωρτζίνας.

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην αντίδραση της 33χρονης σχετικά με την αλλαγή στάσης του εν διαστάσει συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, στο κίνητρο που -όπως είπε- λείπει από το διαβιβαστικό της αστυνομίας, αλλά και στο τάμπλετ με το οποίο ετάφη η Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της πελάτισσάς του, επρόκειτο για επιλογή των γονέων,

συνολικά όλης της οικογένειας.

“Η απογοήτευσή της, είναι το μόνο συναίσθημα” για την αλλαγή στάσης του Μάνου
Σε δηλώσεις του στον Alpha, ο Όθωνας Παπαδόπουλος τόνισε ότι “η απογοήτευσή της, είναι το μόνο συναίσθημα” που έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφορικά με την αλλαγή στάσης του Μάνου Δασκαλάκη και υπογράμμισε ότι “δεν έχει να καταμαρτυρήσει κάτι στον σύζυγό της”.

“Δεν έχει κάτι περισσότερο να σχολιάσει. Η απογοήτευσή της, είναι το μόνο συναίσθημα, δεν έχει να απαντήσει κάτι… Η θέση της είναι ότι ‘με κατηγορούν όλοι όσοι δεν με ξέρουν, βρίσκεται να με κατηγορεί και ο ίδιος μου ο σύζυγος’. Προσδοκούσε ηθική υποστήριξη, δεν την έχει.

Η επικοινωνία έχει διακοπεί από την δεύτερη ημέρα της κράτησης και μετά. Αυτή η αλλαγή στάσης καταγράφεται τώρα, σε αυτό το χρονικό σημείο. Είναι προσωπική του επιλογή, ήταν αυτή η απόφασή του, είναι δικός του λογαριασμός… Δεν το περίμενε…”, δήλωσε ο δικηγόρος της 33χρονης, λίγο μετά τη συνάντησή τους.

Όπως είπε, η Ρούλα Πισπιρίγκου του επανέλαβε πως αρνείται σταθερά την κατηγορία που της έχει αποδοθεί και λέει πως “ποτέ δεν το έκανε”.

“Δεν έχει να καταμαρτυρήσει κάτι στον σύζυγό της”

Ερωτηθείς για το υποτιθέμενο κίνητρο της φερόμενης δολοφονίας της Τζωρτζίνας, ο ίδιος απάντησε: “Σχετικά με το κίνητρο να πούμε ότι στο κατηγορητήριο της αστυνομίας δεν περιλαμβάνεται κίνητρο περιγράφεται μόνο η πράξη, που είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κίνητρο.

Αυτό είναι κάτι το οποίο ελέγχεται στη συνέχεια από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές… Το κίνητρο είναι ένα τεράστιο θέμα το οποίο θα ερευνηθεί και θα απασχολεί για πολύ καιρό.

Το σίγουρο είναι ότι η γυναίκα αυτή είναι σύζυγος, ειλικρινά δεν έχει να καταμαρτυρήσει κάτι στον σύζυγό της απλά δεν κατανοεί την συμπεριφορά του και της δημιουργεί απογοήτευση”, τόνισε0.

Για την κεταμίνη: “Το μόνο που ξέρει και δηλώνει είναι ότι δεν το έκανε η ίδια”
Σχετικά με την κεταμίνη που εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τις Αρχές, όπως εξήγησε ο δικηγόρος. “Δεν υπάρχει κάποια εκδοχή που μπορεί να δώσει. Δεν μπορεί να το δικαιολογήσει, παρά το μόνο που ξέρει και δηλώνει είναι ότι δεν το έκανε η ίδια…

Υπάρχει δρόμος για το ζήτημα του ακριβούς χρόνου θανάτου, των ιατρικών χειρισμών, και της τοξικολογικής εξέτασης που δεν περιλαμβάνει ουσίες που θα έπρεπε να υπάρχουν με βάση τις καταθέσεις των γιατρών και αντίθετα βρίσκεται να περιλαμβάνει ουσία για την οποία φέρονται να έχουν καταθέσει ότι δεν είχε χορηγηθεί ποτέ. Η έρευνα η δική μας στρέφεται προς τα εκεί, δεν έχει κάποια άλλη εξήγηση που να μπορεί να δώσει.

Η μόνη εκδοχή ήταν η σκέψη του ιατρικού λάθους, δηλαδή η περίπτωση να έχει γίνει κάποιο σφάλμα την ώρα που υπάρχει αναστάτωση μέσα στο δωμάτιο του παιδιού και προσπαθούν οι γιατροί επί μία ώρα και παραπάνω να κάνουν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη μετά το επεισόδιο του παιδιού”, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Κληθείς να απαντήσει, εάν την έχει ρωτήσει μήπως υπάρχει κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο που να κάνει χρήση παραισθησιογόνων ουσιών, ο ίδιος είπε: “όχι δεν υπάρχει, έχω ρωτήσει επανειλημμένα”.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου “δεν γνώριζε καν τι είναι η ουσία κεταμίνη. Την αναζήτησε στο διαδίκτυο την ημέρα της σύλληψής της, όταν άκουσε από την τηλεόραση ότι βρέθηκε η ποσότητα αυτή στο παιδί.

Έχει μηνύματα που έχει ανταλλάξει με τον σύζυγο στα οποία αναρωτιέται τι είναι αυτό. Αυτή η λεπτομέρεια ας μείνει, γιατί μπορεί να προκύψει από την έρευνα στο λάπτοπ που γίνεται και από εκεί που γίνεται έρευνα για την εξεύρεση κάποιου επιβαρυντικού στοιχείου τελικά να καταλήξει σε έρευνα που θα οδηγήσει σε επιβεβαίωση υπερασπιστικού ισχυρισμού”, υπογράμμισε.

“Όλες οι συσκευές έχουν το ίδιο ιστορικό” – Επιλογή των γονέων, όλης της οικογένειας η ταφή της Τζωρτζίνας με το τάμπλετ

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε και στο τάμπλετ, που τοποθετήθηκε στο φέρετρο της Τζωρτζίνας. “Όλα τα παιδιά τάφηκαν με αγαπημένα τους αντικείμενα. Ηταν το πιο αγαπημένο της αντικείμενο. Ήταν επιλογή των γονέων, συνολικά όλης της οικογένειας.

Θα έχει ένα ενδιαφέρον να ελεγχθεί γιατί περιλαμβάνει κινούμενα σχέδια και παιδικές εκπομπές που παρακολουθούσε το μωρό”, υπογράμμισε, ενώ διευκρίνισε ότι, όπως ισχυρίζεται η Πισπιρίγκου, “το τάμπλετ μπορούσε να συνδεθεί με το διαδίκτυο μέσω του ίδιου λογαριασμού που χρησιμοποιείτο και στο λάπτοπ. Όλες οι συσκευές έχουν το ίδιο ιστορικό, όπως λέει η κατηγορουμένη”.

Σε ερώτηση πώς εξηγεί η ίδια τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών των για τη συμπεριφορά της, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι “έχει μία αμφισβήτηση σε σχέση με τους χειρισμούς που έγιναν. Θεωρεί ότι πολλές φορές αυτή η κριτική μπορεί να γίνεται για να καλύψει ενδεχόμενα σφάλματα, τα οποία έχουν γίνει.

Μία υποκειμενική κρίση σε σχέση με την συμπεριφορά κάποιου άλλου είναι ένα δείγμα, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο… Είναι προσωπικές εκτιμήσεις που είναι και λίγο αυθαίρετες”.

Για την αίτηση αποφυλάκισης

Τέλος, γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσουν στην αίτηση αποφυλάκισης “αφού εξασφαλίσουμε τα ιατρικά έγγραφα και τις τεχνικές εκθέσεις που ήδη προετοιμάζονται και δίνουν ερμηνεία σε όλο το ιστορικό, το οδοιπορικό νοσηλείας του παιδιού στο νοσοκομείο, όπως ακριβώς περιγράφεται από τις πολλές και διαφορετικές καταθέσεις. Είναι μια ενέργεια που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα”

enikos.gr

The post Ρούλα Πισπιρίγκου: Την επόμενη εβδομάδα η αίτηση αποφυλάκισης – “Επιλογή της οικογένειας η ταφή της Τζωρτζίνας με το τάμπλετ” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρούλα Πισπιρίγκου, – “Επιλογή, Τζωρτζίνας,roula pispirigkou, – “epilogi, tzortzinas