Κυρώσεις και μπόνους για μείωση ενεργειακής κατανάλωσης στο Δημόσιο – Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο, που προβλέπουν κίνητρα αλλά και κυρώσεις για τους φορείς που δεν θα συμμορφωθούν.

Τα μέτρα παρουσίασαν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων:

λαμβάνονται άμεσα μέτρα με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης κατά 10% το επόμενο διάστημα στο Δημόσιο Τομέαθα υπάρχει ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας στις εγκαταστάσεις του Δημοσίουοι δημόσιοι φορείς θα πρέπει
να ορίσουν ενεργειακό υπεύθυνοθα πρέπει να γίνεται συντήρηση κλιματιστικών και καυστήρωνόταν τελειώνει το ωράριο εργασίας οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μεριμνούν για το κλείσιμο των συσκευώντοποθέτηση σκίασης όπου απαιτείται και αερισμός κτιρίων το καλοκαίριστον οδοφωτισμό προβλέπεται βελτιστοποίηση του χρόνο προγραμματισμούτη Δευτέρα 12/9 ξεκινά η πλατφόρμα του προγράμματος “Ηλέκτρα” για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Όπως είπε ο Μάκης Βορίδης προβλέπονται κυρώσεις για όσους φορείς δεν συμμμορφωθούν. “Θα εξετάσουμε”, είπε, τη μη ένταξή τους στον προγραμματισμό προσλήψεων και στον δεύτερο κύκλο κινητικότητας.

Κατά τον ίδιο, από τους 2.495 φορείς του Δημοσίου, μόλις 221 έχουν ενεργοποιηθεί για το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας με ενεργειακό υπεύθυνο και καταχώριση στοιχείων στην πλατφόρμα.

Όπως είπε ο Θ. Σκυλακάκης:

Για τους Δήμους, όποιος στόχος δεν επιτυγχάνεται, το κράτος δεν θα τους ενισχύει για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους.Στους στόχους που έχουμε βάλει στους φορείς του Δημοσίου για Bonus, προστίθεται το 10% της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας.Όσες υπηρεσίες πετύχουν 15% ως στόχο, θα ενισχυθούν κατά 5% στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους είτε μέσω του αποθεματικού είτε μέσω των τακτικών δαπανών.

Στην παρουσίαση τονίστηκε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις για επιχειρήσεις και νοικοκυριά με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης.



The post Κυρώσεις και μπόνους για μείωση ενεργειακής κατανάλωσης στο Δημόσιο – Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα