«Πυθία» ο Μητσοτάκης: «Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα»

Σε νέα δήλωση για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών 2023 προχώρησε σήμερα, Τρίτη (31/1) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται, χωρίς, ωστόσο, να γίνει ιδιαίτερα διαφωτιστικός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της επίσκεψής του στην Ιαπωνία,

ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα των ερχόμενων εκλογών.

«Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα», ήταν ο «χρησμός» του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν επεκτάθηκε στο ζήτημα.

Εκλογές 2023: Οι 3 επικρατέστερες ημερομηνίες

Πάντως, μόλις χθες, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έδωσε τις επικρατέστερες ημερομηνίες για τις κάλπες.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην κοπή της πίτας της ΔΗΜ.ΤΟ. Ζαχάρως, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, που εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θα διεξαχθούν στις 2 ή στις 9 Απριλίου.

Ο κ. Βορίδης, ανέφερε ότι, αν τελικά οι εκλογές γίνουν στις 2 ή στις 9 Απριλίου, θα έχουμε τη διάλυση της Βουλής το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, αλλά αυτό -όπως τόνισε- είναι καθαρά απόφαση του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος, για να πάρει την τελική απόφαση για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

«Άρα ο χρονικός ορίζοντας είναι περίπου αυτός, αλλά ο πρωθυπουργός έχει αφήσει ένα περιθώριο να το σκεφτεί και ίσως να μετακινήσει τις πρώτες εκλογές λίγο αργότερα, δηλαδή προς τα τέλη Απριλίου», συμπλήρωσε.

ieidiseis.gr

The post «Πυθία» ο Μητσοτάκης: «Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα