Πτώση αεροσκάφους στο Ηράκλειο: Το πόρισμα του ιατροδικαστή – Σε τι οφείλεται ο θάνατος του συγκυβερνήτη

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 68χρονου Ινδονήσιου συγκυβερνήτη του μονοκινητήριου αεροσκάφους που έπεσε στις 15 Δεκεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή του Κακού Όρους στο Ηράκλειο, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή (δείτε ΕΔΩ).

Μία από τα σενάρια της πτώσης του αεροσκάφους ήταν η αδιαθεσία του 68χρονου, ο οποίος είχε διαμαρτυρηθεί κατά την διάρκεια της πτήσης για έντονους πόνους στο στήθος.

Η «μοιραία» διαδρομή

Στις

9.15 το μονοκινητήριο αεροσκάφος Pilatus απογειώνεται από το αεροδρόμιο Ηρακλείου με κυβερνήτη τον 26χρονο από την Νότια Αφρική και συγκυβερνήτη τον 68χρονο από την Ινδονησία.

Οι δύο άνδρες, μαζί με δύο ακόμα φίλους τους που ήταν σε άλλο αεροσκάφος στο «Νίκος Καζαντζάκης» είχαν φτάσει στο Ηράκλειο από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου και θα αναχωρούσαν για την Χουργκάντα της Αιγύπτου.

Κατά την απογείωση του αεροσκάφους κάτι συνέβη με τον 26χρονο πιλότο να παίρνει την απόφαση να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ενώ παράλληλα εκπέμπει σήμα «MayDay» (σήμα SOS).

Στη θαλάσσια περιοχή του Κακού Όρους το μονοκινητήριο αεροσκάφος χάνει απότομα ύψος και τελικά στις 9.55 πέφτει στη θάλασσα.

Αμέσως ενεργοποιούνται τα πρωτόκολλα και σπεύδουν στην περιοχή σκάφη του λιμενικού σώματος, δύτες από λιμενικό και 3η ΕΜΑΚ, αστυνομικοί ενώ σηκώνεται και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας για τη διάσωση των επιβατών.

Μέσα σε λίγα λεπτά εντοπίζεται ζωντανός ο 26χρονος πιλότος ο οποίος μεταφέρεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Λίγη ώρα αργότερα οι διασώστες βρίσκουν τον 68χρονο συγκυβερνήτη ο οποίος έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Τον ανεβάζουν στο σκάφος του λιμενικού και οι διασώστες ξεκινούν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ για να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Δυστυχώς, ο 68χρονος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή και η σορός του μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Απαντήσεις στα αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να δώσει η Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων.



cretapost.gr

The post Πτώση αεροσκάφους στο Ηράκλειο: Το πόρισμα του ιατροδικαστή – Σε τι οφείλεται ο θάνατος του συγκυβερνήτη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα