Ψυχολογικό τεστ: Ποιος έσπασε το βάζο; Τι δείχνει η απάντηση για τον χαρακτήρα σας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί δύο άνθρωποι με διαφορετικές προσωπικότητες είναι στενοί φίλοι και γιατί δύο άτομα με παρόμοιες προσωπικότητες είναι ορκισμένοι εχθροί; Αυτό το τεστ απαντά σε ερωτήματα όπως αυτά.

Ο κλάδος της ψυχολογίας που ασχολείται με την προσωπικότητα και την ποικιλομορφία της μεταξύ των ατόμων ονομάζεται ψυχολογία της προσωπικότητας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε σε μια απλή ερώτηση, αφού πρώτα δείτε την παρακάτω εικόνα: Ποιος έσπασε το βάζο; Δεν υπάρχουν στοιχεία στην

εικόνα που να αποκαλύπτουν την απάντηση σε εσάς. Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Τώρα, πρέπει να κάνετε την επιλογή σας και θα δούμε τι σημαίνει για την προσωπικότητά σας.

Δείτε την εικόναΑ
Το παιδί Α φαίνεται να είναι η πιο προφανής επιλογή. Οι άλλοι κοιτάζουν προς το μέρος του, ενώ εκείνος σκύβει το κεφάλι μετανιωμένος. Ωστόσο, ίσως είναι και αυτός που παίρνει την ευθύνη κάθε φορά. Μπορεί να είναι ο τυπικός αποδιοπομπαίος τράγος, που όλοι δείχνουν με το δάχτυλό τους κάθε φορά που υπάρχει έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. Ίσως είναι στην πραγματικότητα ο πιο ταπεινός που συχνά παίρνει την ευθύνη για κάποιον άλλο.

Με βάση την επιλογή σας, φαίνεται ότι εστιάζετε στις λεπτομέρειες και είστε υπεύθυνος. Είστε πολύ προσεκτικός με τα πάντα και όλους γύρω σας. Αν επιλέξατε άλλο παιδί, συνεχίστε να διαβάζετε.

Β
Η επόμενη επιλογή είναι το κορίτσι Β. Φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο από όλα τα παιδιά. Κοιτάζει το παιδί Α με τρόπο που διαβεβαιώνει ότι είναι ο ένοχος. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να πιστεύουν ότι κοιτάζει το αγόρι με μια συμπονετική ματιά, χαμογελώντας για να δείξει την αγάπη της χωρίς να τον κρίνει.

Αν κάνατε αυτή την επιλογή, είστε ένας πολύ ευσυνείδητος άνθρωπος. Δείχνετε κατανόηση πριν κρίνετε ένα άτομο και αναζητάτε δικαιοσύνη. Δεν είστε το είδος του ατόμου που αφήνει τους φίλους του να μπλέξουν σε μπελάδες.

Γ
Το παιδί Γ είναι το πιο ύπουλο από όλα. Χρησιμοποιεί τη μυστική γλώσσα του σώματος: Απλά κοιτάξτε πώς κρατά τα χέρια στις τσέπες του σαν να προσπαθεί να κρύψει τα συναισθήματά του. Αυτό που σκέφτεται είναι: «Ναι! Το έκανα, αλλά τώρα θα ξεφύγω γιατί όλοι κατηγορούν τους άλλους».

Εάν έχετε επιλέξει το παιδί Γ και νομίζετε ότι κρύβει τα συναισθήματά του, καθώς οι περιστάσεις τον ευνοούν, τότε έχετε την προσωπικότητα ενός ηγέτη. Μπορείτε να αναγνωρίσετε προβλήματα που προκαλούνται από ανθρώπους, όχι περιστάσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είστε πάντα προσεκτικοί με τους ανθρώπους γύρω σας, αν και δεν το δείχνετε συχνά.

Δ
Το κορίτσι Δ προσεγγίζει τη μαμά του, γεγονός που μαρτυρά ότι πιθανότατα φοβάται για το σπασμένο βάζο και τις συνέπειες που θα προκύψουν αν είναι ο ένοχος. Είναι η μόνη εκτός από τη μητέρα της που κοιτάζει το βάζο. Όλοι οι άλλοι κοιτάζουν αλλού. Η μικρή κόρη κρύβεται κοντά στη μητέρα της, προσπαθώντας να αποφύγει την οργή και την τιμωρία της.

Από ψυχολογική άποψη, η επιλογή του παιδιού Δ αποδεικνύει ότι είστε υπεύθυνος και αξιόπιστος άνθρωπος. Αυτή είναι μία από τις ιδιότητες που σας κάνει να πετυχαίνετε σε όλα όσα κάνετε στη ζωή. Κάθε μέρα προσπαθείτε να είστε καλύτερος άνθρωπος κρατώντας τα λάθη και τις αδυναμίες στο μυαλό σας. Εμπιστεύεστε τους άλλους εύκολα και γι’ αυτό είστε πολύ ευαίσθητοι.

healthstories.gr

The post Ψυχολογικό τεστ: Ποιος έσπασε το βάζο; Τι δείχνει η απάντηση για τον χαρακτήρα σας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψυχολογικό, Ποιος,psychologiko, poios