Ψητό αρνίσιο μπούτι με κάστανα

Αυτές τις γιορτές, ψήστε αρνίσιο μπούτι στον φούρνο, με την αγαπημένη συνταγή του Σωτήρη Ευαγγέλου, του σεφ εμβληματικού εστιατορίου της Θεσσαλονίκης.

Υλικά

Μερίδες: 6

1 μπουτάκι από αρνάκι, περίπου 2 κιλών1 πρέζα κύμινο150 ml ε.π. ελαιόλαδο1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι1 στικ σέλερι, σε κυβάκια1 καρότο, σε κυβάκια50 ml κόκκινο ξηρό κρασί30 κάστανα, καθαρισμένα80 γρ. φρέσκο βούτυρο1
γεμάτη κ.σ. μέλι50 ml κονιάκανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Παίρνουμε το μπουτάκι του αρνιού, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με κύμινο.Κατόπιν το βάζουμε σε ένα ταψάκι.Το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να πάρει ωραίο χρώμα.Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το σέλερι, το καρότο.Μόλις μαραθούν ελαφρά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό, καλύπτουμε με λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1,5 ώρα.Σοτάρουμε ελαφρά τα κάστανα με το βούτυρο, προσθέτουμε το μέλι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.Τα φλαμπάρουμε με το κονιάκ και τα προσθέτουμε στο ταψί με το αρνί.Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγα υγρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40΄ ακόμη.Κατόπιν ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 5΄ για να ροδίσει το φαγητό.Σερβίρουμε αμέσως.

olivemagazine.gr

The post Ψητό αρνίσιο μπούτι με κάστανα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα