Πρωταθλήτρια κόσμου για πρώτη φορά η Τσέλσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγου

Πρωταθλήτρια κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Τσέλσι, καθώς νίκησε την Παλμέιρας με 2-1 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που διεξήχθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Τσέλσι ήταν πιο δυναμική και είχε υπέρ της την κατοχή της μπάλας (69%) όμως από τις 10 τελικές της προσπάθειες σε αυτό το διάστημα μόνο 2 ήταν εντός στόχου, με αποτέλεσμα να μην απειλήσει.

Αντίθετα, η Παλμέιρας δεν μπόρεσε να κινηθεί ελέυθερα στον επιθετικό τομέα κι έτσι ο τερματοφύλακας των «μπλέ,» Μεντί, δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς η λειτουργία της

άμυνας ήταν πολύ καλή.

Στο 54’ η Τσέλσι άνοιξε το σκορ με τον Ρομέλου Λουκάκου, καθώς ο Χάντσον-Οντόι έβγαλε μία όμορφη σέντρα από τα αριστερά και ο Βέλγος πετάχτηκε εντυπωσιακά στο ύψος της μικρής περιοχής για να νικήσει τον Γουέβερτον με κεφαλιά.

Η Παλμέιρας ισοφάρισε δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Ραφαέλ Βέιγκα ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι (που κέρδισε νωρίτερα έπειτα από το χέρι του Τιάγκο Σίλβα μέσα στη μεγάλη περιοχή) και νίκησε τον Μεντί για να κάνει το 1-1.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την συμπλήρωση των 90 λεπτών και πήγε στην παράταση, εκεί όπου ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στους Λονδρέζους καθώς το σουτ του Αθπιλικουέτα που βρήκε το χέρι του Λουάν, και ο Χάβερτς το εκτέλεσε στο 117ο λεπτό στέλνοντας από την άλλη γωνία τον Γουέβερτον.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Χάντσον-Οντόι (76′ Βέρνερ), Κόβατσιτς (91′ Ζιγές), Καντέ, Χάβερτς, Μάουντ (31′ Πούλισικ), Λουκάκου (76′ Σαούλ)

ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ: Γουέβερτον, Πικέρες, Γκόμες, Λουάν, Ρότσα, Ντανίλο, Βέιγκα (78′ Ατουέστα), Σκάρπα, Ραφαέλ (60′ Ζαΐλσον), Ντούντου (103′ Ναβάρο), Ρόνι (77′ Γουέσλεϊ)

#ClubWC pic.twitter.com/tjLg3TOVKQ

FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) February 12, 2022

Πηγή: newsbeast.gr

The post Πρωταθλήτρια κόσμου για πρώτη φορά η Τσέλσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωταθλήτρια, Τσέλσι, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγου,protathlitria, tselsi, pagkosmio kypello syllogou