Προσοχή! Πλημμυρίζουν τις θάλασσες της Κρήτης οι λαγοκέφαλοι

Ολοένα και πληθαίνει ο πληθυσμός των επικίνδυνων λαγοκέφαλων στις τοπικές θάλασσες. Αυτός της φωτογραφίας αλιεύτηκε από ερασιτέχνη ψαρά ανοιχτά του Μπαλί στον Μυλοπόταμο. Πιάστηκε σε παραγάδι για συναγρίδα και ζύγιζε επτά κιλά.

Πρόκειται για πολύ συχνό φαινόμενο πλέον, όπως καταμαρτυρούν οι ψαράδες του τόπου μας, οι οποίοι σχεδόν καθημερινά βρίσκουν λαγοκέφαλους στα αλιεύματα τους.

Προς τούτο και επισημαίνεται προς τους καταναλωτές, καθώς το ψάρι περιέχει τοξικές ουσίες, επικίνδυνες για τον άνθρωπο και η βρώση του μπορεί αν προκαλέσει έως και θάνατο.

Ο λαγοκέφαλος (επιστημονική

ονομασία: Lagocephalus sceleratus) είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.

Προς τούτο και συνιστάται να μην φτάνει για φαγητό στο τραπέζι των καταναλωτών.

Πηγή: rethemnosnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα