Προκαλεί η Τουρκία: Navtex για έρευνες μεταξύ Ρόδου, Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης

Το Bilim 2 θα «σουλατσάρει» μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου και ανατολικά της Κρήτης!
Η Τουρκία συνεχίζει να μας δείχνει, ή μάλλον στην Κυβέρνηση να δείχνει, πόσο «ευθυγραμμισμένα» (σ.σ. έτσι το είπε άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης) είναι τα συμφέροντα των δύο χωρών και πόσο την ενδιαφέρουν και την αγγίζουν οι ανούσιες φλυαρίες της ελληνικής πλευράς, η οποία απλά παρακολουθεί και δεν αντιδρά σε καμία πρόκληση.

Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε παράνομη NAVTEX με την οποία προαναγγέλλει «έρευνες» του πλοίου Bilim 2 μεταξύ Ρόδου και Καστελλόρζου

(σ.σ. όπου ήδη «ερευνά» το YNUS-S) και ανατολικά της Κρήτης (σ.σ. εκεί που υπάρχει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και παρενοχλεί τις έρευνες του Nautical Geo), εντός ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της περιοχής ευθύνης του υδρογραφικού σταθμού Ηρακλείου (αμφισβητώντας τα όρια των ελληνικών θαλάσσιων ζωνών και εγείροντας ζητήματα δικαιοδοσίας).

Σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX, οι «έρευνες» του Bilim-2 θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν ως τις 8 Οκτωβρίου.

Η θέση του Bilim 2 λίγο πριν τις 20:30 το βράδυ του ΣαββάτουΗ θέση του άλλου τουρκικού ερευνητικού, του YUNUS-S το βράδυ του Σαββάτου (20:30)Η θέση του ερευνητικού Nautical Geo το βράδυ του Σαββάτου (20:30)

newsbreak.gr

The post Προκαλεί η Τουρκία: Navtex για έρευνες μεταξύ Ρόδου, Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα