Πούτιν: Οι Ουκρανοί κρατούν αμάχους ως ασπίδα – Μόνο Ναζί πολεμούν έτσι

«Η κυβέρνηση της Ουκρανίας τοποθετεί στρατιωτικό εξοπλισμό εντός του αστικού ιστού της χώρας και χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό ως ”ασπίδα”», επεσήμανε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε νέο διάγγελμα το οποίο απηύθυνε την Πέμπτη, πριν από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσία και της Ουκρανία στη Λευκορωσία.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ οι Ρώσοι έχουν ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους, η κυβέρνηση Ζελένσκι δεν αφήνει τους αμάχους να φύγουν. «Άμαχοι Ουκρανοί που προσπάθησαν

να φύγουν από τη χώρα τους, χτυπήθηκαν από Ουκρανούς ελεύθερους σκοπευτές. Αυτά μόνο οι Ναζί τα έκαναν», προσέθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε ότι η ουκρανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί μισθοφόρους. Συνεχίζοντας, είπε ότι το ρωσικό κράτος θα αποζημιώσει τις οικογένειες όλων των πεσόντων σε αυτόν τον πόλεμο (7 εκατομμύρια σε κάθε οικογένεια που έχασε στρατιώτη), ενώ σημαντική αποζημίωση θα καταβληθεί και σε όλους τους τραυματίες.

«Κανείς δεν θα μας απειλήσει, ούτε με πυρηνικά. Είμαστε ένας περήφανος λαός, με περήφανο στρατό», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος, κι επανέλαβε τις απαιτήσεις του περί αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας. «Οι Ρώσοι στρατιώτες ενεργούν γενναία, ως πραγματικοί ήρωες. Θυσιάζουν τη ζωή τους. Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ένας λαός», τόνισε ο ίδιος.

Ακολούθως, ο Βαλντίμιρ Πούτιν κράτησε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην όσων Ρώσων έχουν σκοτωθεί σε αυτόν τον πόλεμο.



The post Πούτιν: Οι Ουκρανοί κρατούν αμάχους ως ασπίδα – Μόνο Ναζί πολεμούν έτσι appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα