Πότε έρχονται οι πρώτες «καλές» βροχές στην Κρήτη – Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από το Σάββατο προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα.

Στο νησί, οι έντονες βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν από το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου,

επισημαίνοντας πως τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

«Νέα διαταραχή θα περάσει από την χώρα μας την Παρασκευή, η οποία θα έρθει από τα Βορειοδυτικά και φαίνεται αρκετά βροχοφόρα και από ότι δείχνουν τα σημερινά μας στοιχεία, η Κρήτη θα επηρεαστεί από Παρασκευή βράδυ και κυρίως το Σάββατο, με πιθανόν αρχικά έντονες βροχοπτώσεις, που θα είναι από τις πρώτες καλές ισχυρές βροχές στο νησί και αναμένονται το Σάββατο αρκετά μεγάλα ύψη βροχής».

Έντονη ψύχρα το Σάββατο

Λόγω των νεφώσεων και των βροχοπτώσεων αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας το  Σάββατο ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προγνώσεις, τα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή.

«Είναι ευαίσθητη περίοδος αυτή. Οι μεταβατικές περίοδοι μας δυσκολεύουν λίγο στην πρόγνωση και θα πρέπει να περιμένουμε μια ακόμη μέρα για να δούμε πιο σίγουρα το πως θα κινηθεί αυτή η διαταραχή».

Βοριάδες Πέμπτη και Παρασκευή

Οι άνεμοι την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 6 μποφόρ. Στις νότιες περιοχές του νησιού οι άνεμοι θα είναι τοπικά ενισχυμένοι.

Οι βροχές αναμένεται από το Σάββατο και μετά να κατευθυνθούν προς την Κύπρο.

Τις επόμενες ημέρες μέχρι το Σάββατο, η θερμοκρασία στην Κρήτη θα κυμανθεί έως 23- 24 βαθμούς Κελσίου ενώ αρκετό κρύο θα κάνει στο εσωτερικό και στα οροπέδια.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, η ελάχιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε σήμερα στην Κρήτη, είναι στο Τζερμιάδο Λασιθίου, στους 6 βαθμούς Κελσίου.

Ανησυχία για τις ελαιοκαλλιέργειες 

Στο μεταξύ, ανησυχία επικρατεί στον αγροτικό κόσμο για το πως θα επηρεαστούν οι ελαιοκαλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις:

«Το έδαφος είναι αρκετά ξηρό, γιατί δεν έχει βρέξει πολύ το προηγούμενο διάστημα. Θα θέλει λίγο προσοχή».

zarpanews.gr

The post Πότε έρχονται οι πρώτες «καλές» βροχές στην Κρήτη – Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πότε, Κρήτη – Πώς,pote, kriti – pos