Πόσοι Χανιώτες ψώνισαν από τοπικά καταστήματα μέσω ίντερνετ στην καραντίνα – Τι θέλουν να κάνουν μόλις λήξει | Έρευνα

| Έρευνα

Μετάβαση σε διαδικτυακές αγορές, πολλές πληρωμές με κάρτα, αλλά και μείωση κατανάλωσης και αναζήτηση χαμηλών τιμών για μερικές πληθυσμιακές ομάδες στα Χανιά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εργασίας από τη φοιτήτρια της σχολής ΜΠΔ του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασιλική Τάκου.

Η έρευνα δεν είναι απολυτως αντιπροσωπευτική, μιας και περιλαμβάνει γυναίκες κατά 94%, ενώ και οι ηλικιακές ομάδες

που απάντησαν δεν αντιστοιχούν στον πληθυσμό, αποτελεί όμως μια ένδειξη της εικόνας όσον αφορά τις καταναλωτικές συνήθειες εν μέσω lockdown.

Στην έρευνα, η οποία κοινοποιήθηκε μέσω κοινωνικών δικτύων σε χανιώτικο γκρουπ καθώς και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε υπαλλήλους της Περιφερειακής ενότητας Χανίων, συμμετείχαν 379 κάτοικοι Χανίων, κυρίως μητέρες.

Μερικά από τα ευρήματα που αξίζουν να σημειωθούν είναι ότι μόλις το 12,5% έκανε περισσότερες παραγγελίες φαγητού μέσω delivery παρά την καραντίνα. Ένα 36,4% έκανε περισσότερες αγορές μέσω ίντερνετ από ό,τι συνήθιζε και μάλιστα οι περισσότερες αγορές έγιναν με βάση την τιμή των προϊόντων.

Το 37,4 των ερωτηθέντων μάλιστα έκανε αγορές από τοπικά καταστήματα μέσω ίντερνετ, ενώ άλλο ένα 31,4% ήθελε να κάνει, αλλά δεν υπήρχε eshop στα αντίστοιχα καταστήματα.

Εντύπωση προκαλεί ότι περίπου ένας στους τέσσερις υποστήριξε πως έκανε σπατάλες την περίοδο του lockdown.

Όσο για το τί θέλουν να κάνουν οι περισσότεροι όταν λήξει η καραντίνα, στην πρώτη θέση οι Χανιώτες βάζουν το να συναντήσουν αγαπημένα πρόσωπα και ακολουθεί η… επίσκεψη σε καφετέρια ή μπαρ, και στη συνέχεια, αντίστοιχα ή έξοδος για φαγητό σε ταβέρνα ή εστιατόριο.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας:

The post Πόσοι Χανιώτες ψώνισαν από τοπικά καταστήματα μέσω ίντερνετ στην καραντίνα – Τι θέλουν να κάνουν μόλις λήξει | Έρευνα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα