Πώς θα επιλέξουμε τα σωστά γυαλιά ηλίου – Έξυπνα tips

Οσο εύκολο κι αν ακούγεται, η επιλογή των γυαλιών ηλίου χρειάζεται προσοχή. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι φορώντας τα κατάλληλα γυαλιά προστατεύουμε τα μάτια μας. Ο ειδικός Γιώργος Αβράμης, ιδιοκτήτης των οπτικών AvramisOptics, μοιράζεται συμβουλές και επισημαίνει τους κινδύνους.

Πώς επιλέγουμε γυαλιά ηλίου, ανάλογα με το πρόσωπο και τα θέματα που έχουμε;
Η επιλογή των γυαλιών ηλίου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου, το χρώμα, την επιδερμίδα, το κούρεμα αλλά και το προσωπικό στιλ και

γούστο του καθενός. Η μόδα είναι ανοιχτή σε όλα, αρκεί να νιώθει ο αγοραστής άνετα με αυτό που θα ψωνίσει. Οσον αφορά στα θέματα, όπως είναι η μυωπία, εξαρτάται από την ιατρική συνταγή του καθενός, δηλαδή τους βαθμούς που έχει ανάλογα με την οφθαλμική πάθηση, αλλά και αν έχει παραπάνω από μία, π.χ. μυωπία και αστιγματισμό κ.λπ. Επίσης, μεγάλη σημασία έχει και το κόστος που επιθυμεί κάποιος για την κατασκευή των γυαλιών του.

Τι οφείλουμε να προσέξουμε αναφορικά με τα υλικά, τους βραχίονες, τα «τζάμια»;
Είναι πολύ σημαντικό τα γυαλιά να είναι άνετα κατά τη χρήση τους. Συγκεκριμένα, οι βραχίονες πρέπει να «κάθονται» καλά στα αφτιά. Αν είναι μεταλλικός ο σκελετός, πρέπει να γίνει σωστά η ρύθμιση στη μύτη με τη μετακίνηση των επιρρινίων – πιο ανοιχτά όταν πρέπει να κάτσουν πιο χαμηλά στο πρόσωπο ή πιο κλειστά αν θέλουμε να κάθονται πιο ψηλά στο πρόσωπο. Οσον αφορά στο υλικό υπάρχει ο κοκάλινος σκελετός, ο μεταλλικός, ο σκελετός από τιτάνιο και τέλος από ατσάλι. Ολοι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί, με κυριότερο το τιτάνιο, το οποίο σπάει πολύ δύσκολα. Αν όμως σπάσει, δεν ξανακολλά. Τα υπόλοιπα υλικά, εάν σπάσουν, επισκευάζονται πιο εύκολα. Σχετικά με τους οφθαλμικούς φακούς υπάρχει πλήθος επιστρώσεων, όπως οι απλές, οι αντιθαμβωτικές, οι αντιχαρακτικές, οι υδρόφοβες, οι λιπόφοβες και επίσης η προστασία από Blue Light. Να τονισθεί ότι όλες αυτές οι επιστρώσεις μπορούν να επιλεχθούν τόσο σε μονοεστιακούς όσο και σε πολυεστιακούς φακούς.

Η τιμή στα γυαλιά ηλίου είναι πάντα άμεσα εξαρτώμενη από την ποιότητα ή έχει να κάνει και με το brand;
Ναι, ανάλογα με το brand name, την κολεξιόν, αλλά και την εποχική περίοδο (π.χ. εκπτώσεις). Επίσης, εξαρτάται από την ποιότητα του φακού, εάν δηλαδή είναι πολωτικός, transitions, με φίλτρα για προστασία από πλευρικές ακτινοβολίες αλλά και αν καλύπτουν κάποια ιατρική συνταγή (π.χ. γυαλιά ηλίου που είναι και μυωπικά).

Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν αγοράζοντας ένα ζευγάρι γυαλιών από το Διαδίκτυο ή από το Instagram;
Συνήθως γυαλιά ηλίου που δεν διατίθενται από οπτικά έχουν χαμηλότερα ποιοτικά standards, με αποτέλεσμα να μην εγγυώνται προστασία από τις βλαβερές ακτινοβολίες. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει after sales service ούτε εγγύηση για την παροχή ανταλλακτικών. Τέλος, ένα επώνυμο γυαλί θα έχει υποστήριξη ακόμα και εάν ο έμπορος του Instagram πάψει να λειτουργεί. Δεν ισχύει το ίδιο στα ανώνυμα γυαλιά.

Πώς να καθαρίζουμε σωστά τα γυαλιά μας χωρίς να τα φθείρουμε;
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Ο πρώτος είναι με το πανάκι microfiber που δίνουν τα οπτικά καταστήματα. Ενας άλλος τρόπος είναι με υγρό σαπούνι πιάτων και νερό. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφεύγεται το καθάρισμα με οινόπνευμα διότι υπάρχει κίνδυνος να ξεθωριάσει ο βραχίονας, αλλά και το καθάρισμα στην μπλούζα. Επιπρόσθετα, πρέπει να αποφεύγονται οι πολύ υψηλές ή οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες διότι μπορεί να φθείρουν τις επιστρώσεις των γυαλιών. Τέλος, ειδικά το καλοκαίρι με τις βουτιές στη θάλασσα, θα πρέπει να ξεπλένονται καλά για να μην παραμένουν αλάτια στους φακούς.\

eleftherostypos.gr

The post Πώς θα επιλέξουμε τα σωστά γυαλιά ηλίου – Έξυπνα tips appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα