Πώς τα social media εξελίσσονται σε… χαρτορίχτρες

Oι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να μαντέψουν το μέλλον προβλέποντας ταραχές, επαναστάσεις ακόμη και την πιθανότητα… βροχής, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Το Facebook και το Twitter μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κρυστάλλινες σφαίρες για να προβλέψουν γεγονότα πριν καν αυτά συμβούν, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun».

Επιστήμονες από το Εθνικό Εργαστήριο του Βορειοδυτικού Ειρηνικού και το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον συγκέντρωσαν

τα αποτελέσματα εκατοντάδων ξεχωριστών μελετών και διαπίστωσαν ότι τα social media μπορούν να «κάνουν προβλέψεις για το μέλλον», αν και αυτές οι προβλέψεις δεν είναι πάντοτε ακριβείς.

«Τα δεδομένα των social media παρέχουν ένα τεράστιο αριθμό καθημερινών σκέψεων, συναισθημάτων και ενεργειών της ανθρωπότητας, κάτι που παλαιότερα ήταν αδιανόητο», υπογραμμίζουν οι ερευνητές και προσθέτουν:

«Επειδή η συμπεριφορά των χρηστών στα social media είναι μια αντανάκλαση των γεγονότων στον πραγματικό κόσμο, οι ερευνητές έχουν συνειδητοποιήσει ότι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να μαντεύουν το μέλλον».

Κάθε φορά που ανεβάζετε μια φωτογραφία σας στο Facebook ή μοιράζεστε τις σκέψεις σας σχετικά με το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς, στην πραγματικότητα παρέχετε πληροφορίες σε «εταιρείες, κυβερνήσεις και ερευνητές» για να συλλέξουν δεδομένα σε μαζική κλίμακα «.

Αυτό επιτρέπει στους διαφημιστές να κατανοήσουν τις ανθρώπινες επιθυμίες και τις ανάγκες σας, όπως αυτές διαμορφώνονται με το πέρασμα του χρόνου και με τρομακτικές λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα, μέσω των αναλύσεων που αναρτώνται στο Twitter μπορεί να προβλέψει κανείς με ακρίβεια τις πολιτικές αναταραχές που αναμένεται να ξεσπάσουν, ακριβώς επειδή οι χρήστες χρησιμοποιούν συγκεκριμένα hashtags για να συζητήσουν online θέματα προτού ξεσπάσει ο θυμός τους στον πραγματικό κόσμο…

Πρώτο Θεμα

Keywords
Τυχαία Θέματα