Πώς ένα ταξίδι στην Κρήτη έγινε αφορμή για μία νεαρή Βρετανίδα να αλλάξει… επαγγελματικό προσανατολισμό

Ελλάδα και καλοκαίρι είναι σχεδόν ταυτόσημες έννοιες. Έλληνας και καλοκαίρι πάνε μαζί. Δεν λειτουργεί ο ένας χωρίς το άλλο. Για πολλούς, όμως, αποτελεί μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Για όλους εκείνους που έρχονται από μακριά: ταξιδιώτες, τουρίστες, ονειροπόλους, Βόρειους και σύγχρονους Ροβινσώνες. Συλλέξαμε καλοκαιρινές ιστορίες εκείνων που επιχείρησαν να μυηθούν στο μεγάλο και ένδοξο καλοκαίρι

της ζωής μας.

Βρετανοί Τζορτζ και Έλεν. 22 και 24 ετών, Σητεία, Κρήτη

Το νεαρό ζευγάρι δεν είχε δυσκολευτεί να αποφασίσει ποιός θα ήταν ο καλοκαιρινός τους προορισμός. Ελλάδα και μάλιστα Κρήτη. Έφτασαν Αθήνα. Στη συνέχεια πήραν το αεροπλάνο για την Κρήτη. Η Έλεν είχε διαβάσει μυθολογία. Γνώριζε τα πάντα για τον βασιλιά Μίνωα και τον Μινώταυρο. Επιθυμούσαν να κάνουν το γύρο του νησιού με γουρούνα, αλλά οι γονείς τους επέμεναν: αυτοκίνητο.

Εκείνοι ήταν που τους είχαν τσοντάρει και βρέθηκαν με ένα μικρό, αλλά χαριτωμένο αυτοκίνητο, έναν χάρτη και όπου τους βγάλει το ταξίδι. Κανένας προγραμματισμός, καμία κράτηση σε δωμάτιο ή ξενοδοχείο. Δεν δυσκολεύθηκαν να βρουν δωμάτια. Έμειναν ακόμα και σε σπίτια, όπου η οικογένεια τους παραχώρησε δωμάτιο για ένα συμβολικό ποσό. Τους προσέφερε ένα λουκούλλειο πρωινό και πλυντήριο για να έχουν καθαρά ρούχα.

Η Σητεία ήταν ακόμα μία στάση στο 10ημέρο ρόουντ τριπ, αλλά αποδείχθηκε πολλά περισσότερα. Από τύχη βρέθηκαν σε ένα εργαστήριο βαφής υφασμάτων με φυτά. Εκεί έμαθαν να χρησιμοποιούν τις διάφορες τεχνικές, όπως είναι για παράδειγμα οι βαφές από κρεμμύδι, αβοκάντο και φύλλα δέντρων. Τα φυτά που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο, είτε συλλέγονται, είτε αγοράζονται από ντόπιους αγρότες και το ύφασμα που χρησιμοποιείται είναι ανακυκλωμένο ή βιολογικό. Κατά την επιστροφή τους όλα είχαν αλλάξει για την Έλεν που αποφάσισε να εγκαταλείψει την σχολή της και να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό ρούχων και το ευφάνταστο βάψιμό τους.

Ωστόσο δεν είναι η μοναδική περίπτωση ανθρώπων που ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές και άλλαξαν τη ζωή τους. Διαβάστε παρακάτω τις ενδιαφέρουσες ιστορίες ενός 37χρονου που έγινε μοναχός και μιας 27χρονης που αποφάσισε να ζήσει μόνιμα στη χώρα μας:

Μαρίνο Ρόσσι, Ιταλός – Ετών 37. Άγιο Όρος

Ο Μαρίνο είχε χάσει τη μητέρα του τρείς μήνες νωρίτερα. Το τελευταίο πράγμα που είχε στο μυαλό του ήταν να πάει διακοπές και να διασκεδάσει. Το μόνο που τον παρηγορούσε ήταν το γεγονός ότι λόγω του καλοκαιριού θα έχει τη δυναντότητα να περάσει τρεις εβδομάδες στο πατρικό του στο Τορίνο, κοντά στον αδελφό και στον πατέρα του. Μετά από μία εβδομάδα, όμως, είχε αρχίσει να πλήττει. Όλα του θύμιζαν την μητέρα του, ενώ ο αδελφός του πέρναγε όλο τον ελεύθερο χρόνο με τους φίλους του, σε μία προσπάθεια να αποδράσει από τον πόνο της απώλειας. Τότε ήταν που ένας παιδικός του φίλος του πρότεινε ένα διαφορετικό τύπου ταξίδι: στην Ελλάδα και στο Άγιο Όρος. Την πρώτη μέρα εκεί, απλά ρουφούσε την «μαγική» ενέργεια και την ομορφιά του τοπίου.

Με ένα σακίδιο στην πλάτη κατευθύνθηκαν προς το «Γραφείο Προσκυνητών» για να παραλάβουν το διαμονητήριό τους. Βρέθηκαν μέσα σε ένα θαλάσσιο «λεωφορείο», με προορισμό τη Σκήτη της Αγίας Άννας. Δεν χόρταινε τον περιβάλλοντα χώρο: το απέραντο πράσινο, τις απόκρημνες πλαγιές, τα επιβλητικά μοναστήρια. Μετά από 1.800 σκαλιά βρέθηκε στη Σκήτη της Αγίας Άννας, έναν μικρό οικισμό αποτελούμενος από 52 «καλύβια».

Δεν υπάρχουν, όπως λέει, λόγια για να περιγράψει την εμπειρία που του άλλαξε τη ζωή. Ο Μαρίνο μετά από δύο εβδομάδες αποφάσισε να βαφτιστεί ορθόδοξος και η ζωή από εδώ και στο εξής να αλλάξει. «Η απώλεια έφερε μία πνευματικότητα που για εμένα ήταν δώρο της Ελλάδας και του καλοκαιριού της».

Γιάντα Μάλι. Ιταλίδα. Ετών 27  – Άνδρος

Η Γιάντα δεν είχε αρκετά χρήματα για διακοπές. Μία φίλη της, όμως, είχε περάσει το περασμένο καλοκαίρι ως au pair σε μία οικογένεια στη Μάλαγα της Ισπανίας. Αυτό σημαίνει ότι θα έμενε σε μια οικογένεια και θα εκτελούσε χρέη νταντάς, σε αντάλλαγμα στέγης, τροφής και ενός εβδομαδιαίου χαρτζιλικιού. Η Γιάντα επέλεξε την Ελλάδα. Χρησιμοποίησε ένα γραφείο.

Της απάντησε μία χαριτωμένη οικογένεια με δύο παιδιά και έτσι βρέθηκε να προσέχει τα μικρά και να είναι μέρος της οικογένειας στην Άνδρο που πέρναγε το καλοκαίρι της. Λάτρεψε το νησί, λάτρεψε την οικογένεια και όταν έληξε η συνεργασία τους, εκείνη αποφάσισε να μείνει εκεί. Είχε κάνει φίλους αρκετούς ντόπιους και είχε εξασφαλίσει εργασία για τον επερχόμενο χειμώνα σε έναν φούρνο. Την περιμένει ένας χειμώνας στο Αιγαίο…

protothema.gr

The post Πώς ένα ταξίδι στην Κρήτη έγινε αφορμή για μία νεαρή Βρετανίδα να αλλάξει… επαγγελματικό προσανατολισμό appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Κρήτη, Βρετανίδα,pos, kriti, vretanida