Πολυτεχνείο και Belvedere: “Δεν φέρουμε ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στα κτίρια στον Λόφο Καστέλι”

Σε νομικές κινήσεις αναμένεται να προβεί το επόμενο χρονικό διάστημα το Πολυτεχνείο Κρήτης, έπειτα από την ανακατάληψη των κτιρίων του στον Λόφο Καστέλι, καθώς, όπως ανέφερε στο zarpanews.gr ο Πρύτανης του εκπαιδευτικού ιδρύματος, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, η νομική υπηρεσία έχει ξεκινήσει την προετοιμασία, όπως της είχε ζητηθεί από τη Σύγκλητο.

“Το κτίριο είναι επικίνδυνο, έχει στατικά προβλήματα. Αυτό αναφέρεται σε έκθεση της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων, η οποία είχε στείλει κλιμάκιο από το Ηράκλειο

που έκανε αυτοψία στον χώρο. Απόφαση της Συγκλήτου είναι να μελετήσουμε όλους τους νόμιμους τρόπους για να αποφευχθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός. Οφείλουμε να κάνουμε κάτι, είναι για μας μονόδρομος, γιατί αν πάθει κάτι οποιοσδήποτε, θα φέρουμε και εμείς ευθύνη.”

Πληροφορίες του zarpanews.gr αναφέρουν πάντως, ότι ετοιμάζεται κατάθεση μήνυσης από την πλευρά του Πολυτεχνείου, η οποία θα στρέφεται κατά παντός υπευθύνου.

Στο μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής, μήνυση κατέθεσε στον Εισαγγελέα Χανίων η εταιρία Belvedere, με την οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ρευματοκλοπή και οποιοδήποτε άλλο αδίκημα κρίνει ο Εισαγγελέας ότι υφίσταται μέσα στο κτίριο.

Και η εταιρία υποστηρίζει ότι το κτίριο είναι επικίνδυνο. Η νομική σύμβουλός της, Στέλλα Βαλάνη, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Το κτίριο έχει κριθεί ετοιμόρροπο και άκρως επικίνδυνο, υπάρχουν σχετικές εκθέσεις από αρμόδιες υπηρεσίες για τις οποίες ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας. Η επικινδυνότητα με τα χρόνια αυξάνεται και δεν ξέρω αν αντιλαμβάνονται και οι άνθρωποι που έχουν κάνει επανακατάληψη ότι το κτίριο δεν είναι κατάλληλο ούτε για την ασφάλεια, ούτε για την υγεία τους.”

Με αυτόν τον τρόπο, είναι εμφανές ότι και το Πολυτεχνείο και η ανάδοχος εταιρία θέλουν να προλάβουν το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ευθύνες από τους ίδιους, σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος.

Η δικηγόρος της Belvedere πάντως, υποστήριξε ότι η πρόθεση να υλοποιηθεί η επένδυση παραμένει σε ισχύ: “Η εταιρία δεν έχει την πρόθεση να υπαναχωρήσει από την υλοποίηση της επένδυσης και συνεχίζει, με κάθε νόμιμη ενέργεια, ώστε να προστατέψει και τα συμφέροντα της εταιρίας, αλλά και τα συμφέροντα των πολιτών”, κατέληξε η κα Βαλάνη.

zarpanews.gr

The post Πολυτεχνείο και Belvedere: “Δεν φέρουμε ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στα κτίρια στον Λόφο Καστέλι” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα