Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μαριούπολη θάβει τους νεκρούς της σε ομαδικούς τάφους

Σοκ, οργή και απέραντη θλίψη προκαλούν οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ από την Μαριούπολη με τους Ουκρανούς να θάβουν τους νεκρούς τους σε μαζικούς τάφους.

Οι ουκρανικές αρχές εκτιμούν ότι, ο αριθμός των νεκρών αμάχων στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι ξεπερνά τους 1.200.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», εργάτες νεκροτομείου τοποθετούν τα πτώματα σε σακούλες και τα ρίχνουν σε ομαδικούς τάφους στα περίχωρα

της Μαριούπολης.

Φορώντας προστατευτικές μάσκες και γάντια, παίρνουν τα φτυάρια και σκάβους λάκκους μήκους 25 μέτρων.

Mariupol’da Rus bombardımanları sonucunda hayatını kaybedenler toplu mezarlara gömülüyor. #mariupol #StopRussia #StopPutinsWar #UkraineWar #Ukrayna pic.twitter.com/TcrVpcVoJs

— Hakan (@hakanasrav) March 10, 2022

Οι εργάτες του νεκροτομείου θάβουν τους νεκρούς τους σ΄ ένα από τα παλαιότερα νεκροταφεία στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι και κάνουν το σήμα του σταυρού προτού πετάξουν τα πτώματα που είναι τυλιγμένα είτε σε χαλιά είτε σε σακούλες.

Νέος βομβαρδισμός σήμερα το πρωί – Ένας νεκρός 

Σήμερα το πρωί η Μαριούπολη βομβαρδίστηκε ξανά. Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στο κανάλι του στο Telegram αναφέρει: «Και πάλι ένα κακό πρωινό στη Μαριούπολη. Αεροπορική επιδρομή ξανά σε μια ειρηνική πόλη. Σήμερα στις 8:00 στην περιοχή της λεωφόρου Μπουντιβέλνικοφ, 110 ρωσικές δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν κατοίκους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο σκοτώθηκε».

protothema.gr

The post Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μαριούπολη θάβει τους νεκρούς της σε ομαδικούς τάφους appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα