Ποιοτικά κρασιά δοκίμασαν οι Χανιώτες στα Οινοκρητικά 2018 | Photos

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η έκθεση κρητικού κρασιού Οινοκρητικά 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Πρόκειται για ένα Παγκρήτιο πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο έδειξαν ενδιαφέρον μικροί και μεγάλοι.

Δεκάδες λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο επισκέφθηκαν την έκθεση, στην οποία γεύτηκαν διάφορες ποικιλίες κρασιού, ενημερώθηκαν για την καλλιέργεια των αμπελώνων αλλά και για τις γεωγραφικές ζώνες που υπάρχουν.

Φέτος συμμετείχαν συνολικά 19 οινοποιεία από όλη την Κρήτη.

Η
Μαρία Ανδρονίδου Τζομπανάκη

«Από το 2007, ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια ώστε να κινητοποιήσουμε όλο τον κόσμο, ώστε όλοι να γνωρίσουν τα κρητικά κρασιά, να αποκτήσουν οινική κουλτούρα, και να αντιληφθούν το terroir της κάθε περιοχής (τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως το υπέδαφος κλπ). Την Παρασκευή πραγματοποιήσαμε μία ομιλία και παρουσίαση αναφορικά με τις κρητικές ποικιλίες και τη ιστορία του κρασιού καθώς το κρασί αποτελεί μέρος του πολιτισμού και της ιστορίας μας. Είδαμε λοιπόν πώς οι διάφορες θρησκείες που πέρασαν από την Κρήτη λόγω των πολέμων, αντιμετώπισαν το κρασί. Πώς οι Εβραίοι, οι Χριστιανοί, οι Μουσουλμάνοι και οι Καθολικοί, είδαν το κρασί και πώς το γεύτηκαν», δήλωσε στο zarpanews.gr, η Μαρία Ανδρονίδου-Τζομπανάκη, εκπρόσωπός της Οινοκρητικά ΑΜΚΕ.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα