Πλειστηριασμοί: Ποια ξενοδοχεία στην Κρήτη βγαίνουν στο «σφυρί»

Περισσότεροι από 12.000 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένο να διενεργηθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα με την λίστα να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και οικιστικά ακίνητα.

Την μεγαλύτερη τιμή εκκίνησης εμφανίζει το ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων Sunshine Crete Beach, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του εκλιπόντος εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη και έχει προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουάριου.

Συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός

στρέφεται εναντίον της Ακτή ΑΕ ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 12 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο αναπτύσσεται επί της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας–Σητείας και λειτουργεί κατά την θερινή περίοδο (Ιούνιο με Οκτώβριο) ενώ αποτελείται από το κύριο κτίριο και μερικούς επιμέρους μικρότερους κτιριακούς όγκους με την συνολική επιφάνεια των εγκαταστάσεων να είναι 17.392 τ.μ..

Το τουριστικό κατάλυμα, το οποίο έχει συνολικά δυναμικότητα 217 δωματίων, διαθέτει 2 πισίνες και mini water park ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την παραλία Ψαροπούλα, στην οποία έχει τοποθετήσει ξαπλώστρες.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, τέθηκε σε λειτουργία το 1989 και ανακαινίσθηκε κατά το διάστημα 2011-2012 ενώ σύμφωνα με τους πιστοποιημένους εκτιμητές, τον Μάιο του 2023 προβλέπονται έσοδα ύψους 3,3 εκατ. ευρώ από τη δραστηριότητα του, τα οποία θα αυξηθούν σε 4,2 εκατ. ευρώ μέχρι τον Μάιο του 2026.

Η συμπληρωματική μονάδα

Εκτός, όμως, από το Sunshine Crete Beach, την ίδια ημέρα θα γίνει προσπάθεια να εκποιηθεί η συμπληρωματική μονάδα Sunshine Crete Village, η οποία ανήκει στην εταιρεία Πεζάκι Τουριστικές, Ξενοδοχειακές και Τεχνικές Επιχειρήσεις ενώ η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 4 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο, το οποίο συνδέεται με υπόγειο μονοπάτι με το Sunshine Crete Beach, με το οποίο διαθέτει και ορισμένες κοινές λειτουργίες.

Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω ακίνητα πέρασαν το κατώφλι της πλατφόρμας το 2021, ωστόσο η διαδικασία είχε τεθεί τότε σε αναστολή.

capital.gr

The post Πλειστηριασμοί: Ποια ξενοδοχεία στην Κρήτη βγαίνουν στο «σφυρί» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα