Πλαταμώνας: Σοκαριστικές εικόνες από το αυτοκίνητο του νεκρού 19χρονου – «Για κλάσματα δευτερολέπτου γλιτώσαμε» λέει οδηγός | Photos + Video

| Photos + Video

«Σμπαράλια» έγινε το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος που έχασε τη ζωή του, στο θανατηφόρο τροχαίο, στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος της σήραγγας Πλαταμώνα.

Στο τροχαίο δυστύχημα που έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα στη 1:30, ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα ΙΧ και ένα ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 19χρονου

και τον τραυματισμό ακόμα 6 ανθρώπων, όπω μετέδωσε το thestival.gr. Το ΚΤΕΛ εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε πάνω σε δύο ΙΧ επιβατικά τα οποία ήταν σταθμευμένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Ο 19χρονος ήταν συνοδηγός στο ένα αυτοκίνητο, το οποιο συνεθλίβη στη μοιραία σύγκρουση με το διώροφο λεωφορείο. Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαιναν και οι τρεις σοβαρά τραυματίες, 19, 22 και 34 ετών. Ένας από τους σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας, ενώ οι άλλοι δύο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες από το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος και οι τρεις σοβαρά τραυματίες:

Συγκλονιστική ωστόσο είναι η μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλαταμώνα, όταν λεωφορείο των ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Βολιώτη Γραμματέα του Συλλόγου Ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και λεωφορείων «Η Μαγνησία» Θανάση Σιμώτα, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που προπορευόταν, στο ύψος του Πλαταμώνα, εμβόλισε τα δύο ΙΧ και ο δρόμος γέμισε συντρίμμια. Ο ίδιος οδηγούσε το δικό του ΙΧ και βρισκόταν λίγα μέτρα πίσω από το λεωφορείο.

«Συμβαίνει τώρα Ο Βολιώτης οδηγός συγκλονίζει με την περιγραφή του για το δυστύχημα στο ύψος του Πλαταμώνα Συγκλονιστικό δυστύχημα. Ώρα 01.30 στην ΠΑ.ΘΕ. στην έξοδο της σήραγγας, στο ύψος του Πλαταμώνα, στο ρεύμα προς Αθήνα. Προπορευόμενο διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, μόλις έχει εμβολίσει δυο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα (??) στην Λ.Ε.Α.. Ο δρόμος γεμάτος συντρίμμια. Για κλάσματα του δευτερολέπτου αποφύγαμε την σύγκρουση και εμείς…. Οι εικόνες τραγικές. Δυστυχώς πρέπει να υπάρχουν θύματα», αναφέρει στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από βίντεο από το σημείο.

Δείτε το βίντεο



Σημειώνεται ότι από τη σύγκρουση ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρισκόταν στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα που είχαν σταματήσει στη ΛΕΑ, με τα οποία συγκρούστηκε το λεωφορείο των ΚΤΕΛ, ενώ στο ίδιο όχημα επέβαιναν και άλλοι τρεις άνδρες ηλικίας 19, 22 και 34 ετών, οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Σύμφωνα με το thestival.gr, από το δεύτερο όχημα τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα.

Από τους έξι τραυματίες, ο ένας που τραυματίστηκε πιο σοβαρά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας, ενώ οι άλλοι δύο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και οι τρεις που τραυματίστηκαν πιο ελαφρά μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο Λάρισας.

Επισημαίνεται ότι στο ΚΤΕΛ επέβαιναν συνολικά 77 άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους και συνέχισαν το δρομολόγιο προς την Αθήνα με άλλο υπεραστικό λεωφορείο. Πάντως, λόγω της σύγκρουσης, αρχικά έκλεισε το ρεύμα προς Αθήνα στην ΠΑΘΕ ενώ, αυτή την ώρα, η κυκλοφορία διεξάγεται από μία λωρίδα. Σημειώνεται ότι ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του.

Η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης
«Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23:59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνεται από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού Ι. Χ., μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι.Χ. ήταν τέτοια που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος.

Από την Αστυνομία πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει ένας νεκρός εκ των παρισταμενων επιβατών Ι.Χ. Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι όλοι καλά, όπως και ο οδηγός και όλοι αφίχθησαν στον Κηφισό, στις 9 π.μ. της Κυριακής (23/04), με λεωφορεία που έστειλε άμεσα η εταιρεία μας. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις Αρχές.

Η εταιρεία μας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της, για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών».

ieidiseis.gr

The post Πλαταμώνας: Σοκαριστικές εικόνες από το αυτοκίνητο του νεκρού 19χρονου – «Για κλάσματα δευτερολέπτου γλιτώσαμε» λέει οδηγός | Photos + Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα