Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Για ποιους δεν θα έχει πλέον ημερομηνία λήξης

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού πολλών χιλιάδων εμβολιασμένων.

Συγκεκριμένα, όσοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους πριν από 7 μήνες, αλλά δεν έκαναν την τρίτη δόση μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, θα λήξει το πιστοποιητικό τους και θα θεωρούνται στο εξής ανεμβολίαστοι.

Όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις θα πρέπει να προγραμματίσουν άμεσα την αναμνηστική, επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Για το μονοδοσικό της Johnson & Johnson

θα πρέπει να εμβολιαστούν τρεις μήνες.

Ποια κατηγορία εμβολιασμένων δεν έχει ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό

«Όποιος έχει κάνει τρεις δόσεις εμβολίου το πιστοποιητικό του δεν έχει ημερομηνίας λήξης».

Τα παραπάνω ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Αυτή η δήλωση έρχεται την ώρα που οι ειδικοί εκφράζουν επιφυλάξεις για την τέταρτη δόση του εμβολίου, ενώ το Ισραήλ οδηγείται προς την οριστική κατάργηση των πιστοποιητικών.

«Δεν είναι δυνατόν σήμερα να βασιστείς στον εμβολιασμό ή την ανάρρωση για την πρόληψη της μόλυνσης. Φαίνεται ότι το Green Pass δεν είναι πλέον αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης», κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή του Ισραήλ την προηγούμενη εβδομάδα. Αντίθετα, είπαν, «θα πρέπει να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη χρήση μάσκας».

Προειδοποίησαν δε πως υπάρχει κίνδυνος «να δημιουργηθεί μια ψευδής αίσθηση προστασίας στους κατόχους του Green Pass, ειδικά σε δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους.

Από την πλευρά της, τέλος, η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, πως υπάρχει σκεπτικισμός των ειδικών αναφορικά με τις επαναλαμβανόμενες δόσεις εμβολίου.

Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε πως ότι δεν αποτελούν βιώσιμη στρατηγική και θα πρέπει να βρεθεί ένα εμβόλιο που θα σταματά την μετάδοση του ιού.

The post Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Για ποιους δεν θα έχει πλέον ημερομηνία λήξης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα