Πιστοποιητικά… “Made in Bulgaria” κατακλύζουν τη Βόρεια Ελλάδα

Διαστάσεις… επιδημίας φαίνεται πως αποκτά το φαινόμενο της διακίνησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού… made in Bulgaria, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η ΕΡΤ.

Για τον τρόπο με τον οποίο δρουν Βούλγαροι απατεώνες, παρέχοντας πιστοποιητικά σε άτομα, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, μίλησε στη δημόσια τηλεόραση ο «επιχειρησιακός βραχίονας» του παράνομου κυκλώματος στην Ελλάδα, ο οποίος επιβεβαίωσε αυτό που υπήρχε

ως φήμη: έναντι 300 ευρώ μπορεί να αποκτήσει κάποιος πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, χωρίς να του έχει χορηγηθεί δόση, με ενδιαφερόμενους να προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία «πνίγεται» το τελευταίο διάστημα από τον κορωνοϊό.

Με την Βουλγαρία να σπάει κάθε μέρα αρνητικά ρεκόρ θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να καταγραφεί τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, αφού είναι η χώρα με τους περισσότερους «αρνητές», αυξάνονται διαρτκώς οι καταγγελίες για οικογενειακούς γιατρούς που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, με τα στοιχεία του κάθε πολίτη, χωρίς όμως να έχει εμβολιαστεί.

Στη Βουλγαρία, οι εμβολιασμοί γίνονται από οικογενειακούς γιατρούς (σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον -ο γιατρός είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον ασθενή, ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα εμπλέκονται πάντα 6-7 άτομα στη διαδικασία) και αυτό φαίνεται να έχει επιτρέψει σε επιτήδειους να εμπορεύονται πιστοποιητικά άνευ εμβολιασμού, κάτι που έχει γίνει γνωστό και στην Ελλάδα.

Στο μικροσκόπιο τα πιστοποιητικά από Βουλγαρία

Σύμφωνα με την μαρτυρία «μεσάζοντα» που προβλήθηκε στην ΕΡΤ, με μόλις 300 ευρώ και μια ολιγόωρη επίσκεψη στη Σόφια, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

Πηγή: protothema.gr

The post Πιστοποιητικά… “Made in Bulgaria” κατακλύζουν τη Βόρεια Ελλάδα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιστοποιητικά… “Made, Bulgaria”, Βόρεια Ελλάδα,pistopoiitika… “Made, Bulgaria”, voreia ellada