Πέτρος Μπουσουλόπουλος: Το θεατρικό εργαστήρι του γνωστού ηθοποιού στα Χανιά παρουσιάζει την “Ρωσική Ρουλέτα”

Ο ηθοποιός και μουσικός Πέτρος Μπουσουλόπουλος, γνωστός από την μεγάλη επιτυχία της σειράς «Ευτυχισμένοι Μαζί» μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και τον Γιώργο Κολομπάκη για την παράσταση «Ρωσική Ρουλέτα» του Άντον Τσέχωφ που παρουσιάστηκε χθες Παρασκευή και συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 4 Ιουνίου, στο θέατρο Λενταριανών.

“Είμαι σε μια σχεδόν μόνιμη βάση στα Χανιά,

στο Ρέθυμνο, στη Ρόδο αλλά πάω και στην Αθήνα γιατί εκεί κάνω μουσική, έχω κι εκεί εργαστήρι. Έχω φτιάξει το εργαστήρι Αγιούτο στα Χανιά, το Ρέθυμνο και την Ρόδο, του χρόνου θα το κάνω και στο Ηράκλειο”

“Τα Χανιά είναι πολύ ωραία, ποιος μπορεί να πει το αντίθετο; Πήγαμε λίγο πίσω στα πολιτιστικά με τον κορονοϊό και την γενικότερη κατάσταση στον κόσμο. Μας έχει αγχώσει σαν ανθρώπους, σκεφτόμαστε πιο πολύ την δουλειά, τρέχουμε περισσότερο. Η τέχνη έχει περάσει σε μια δεύτερη μοίρα, υπάρχουν όμως φωτεινές εξαιρέσεις, όπως μαθητές που το ψάχνουν, προσπαθούν, το βλέπουν ως ένα είδος ψυχοθεραπείας. Αυτό είναι ένα πράγμα που έχει αρχή, μέση, τέλος”

“Τα μαθήματα στο Αγιούτο ξεκινούν τον Σεπτέμβρη, το θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά, τα μαθήματα υποκριτικής για τους μεγάλους με 2-3-4 ώρες την εβδομάδα και στο τέλος ανεβάζουμε μια παράσταση. Αυτή που θα ανέβει εδώ στα Χανιά, η «Ρωσική Ρουλέτα».

Λίγα λόγια για την παράσταση

“Η παράσταση αποτελείται από έξι αυτοτελείς ιστορίες. «Το έργο είναι ολοκληρωμένο, το όνομα το βγάλαμε εμείς. Η παράσταση διαρκεί γύρω στα 70 λεπτά, κάτι παραπάνω από μία ώρα, είναι κωμωδία, με διηγήματα του Τσέχωφ που τα έχουμε φέρει στο σήμερα, αλλά κρατάμε τα στοιχεία τα παλιά που μας αρέσουν.

“Αυτές τις μέρες που βρίσκομαι πάνω από το έργο, βλέπω την εξέλιξη των παιδιών κι έχω μια αγωνία, καθώς είναι η πρώτη τους παράσταση. Στα Χανιά το εργαστήρι ξεκίνησε το 2020, δεν προλάβαμε να κάνουμε παράσταση λόγω πανδημίας κι αυτό είναι το πρώτο μας επίσημο, το δυνατό. Έχω κάνει φίλους Χανιώτες και στηρίζουν τις παραστάσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να κρατηθώ από έναν τόπο, οι άνθρωποι, έχω βρει την βάση μου κι εδώ. Έρχομαι κάθε βδομάδα, 3-4 μέρες Κρήτη και 3 Αθήνα ή Ρόδο».

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Πέτρος Μπουσουλόπουλος

Σκηνοθεσία: Σοφία Πατέλη

Φωτισμοί: Γιάννης Λύκος

Παίζουν: Γεωργία Γκιούλου, Γιώργος Κονταξάκης, Άννα Μάρακα, Μελίνα Νεονάκη, Μαριάνθη Πευκιανάκη, Ιωάννα Σκορδίλη, Σοφία Τζαγκαράκη, Στέφανος Τσαλιγόπουλος, Κωνσταντίνα Φραγκιάδη, Εύη Χαροντάκη, Εύη Χριστουλάκη

Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου πριν την έναρξη της παράστασης (10 ευρώ) και στα σημεία προπώλησης (8 ευρώ):

Youca (Καραϊσκάκη 76)
Odos Oneiron cafe bistro (Δασκαλογιάννη 16-18)
Koukoubook (Μπονιάλη 11-19)
Πληροφορίες στο τηλ. 6974820192

zarpanews.gr

The post Πέτρος Μπουσουλόπουλος: Το θεατρικό εργαστήρι του γνωστού ηθοποιού στα Χανιά παρουσιάζει την “Ρωσική Ρουλέτα” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα