«Περιοχή ανησυχίας» τα Χανιά μετά την αύξηση των κρουσμάτων – Τι γίνεται στην Κρήτη σύμφωνα με την έκθεση Σαρηγιάννη

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του αποκωδικοποιούν καθημερινά για το enikos.gr την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός κρουσμάτων της Πέμπτης ανέρχεται στα 6.260 νέα κρούσματα με

τον αντίστοιχο κυλιόμενο μέσο όρο 7 ημερών να διαμορφώνεται στα 6.132.

Οι προβλέψεις της υπολογιστικής πλατφόρμας CORE (που λαμβάνουν υπόψη την διασπορά όλων των μεταλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2) είναι 5.793 (ημερήσια νέα κρούσματα) και 6.252 (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) αντίστοιχα.

Ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν 341.227 και σε συνδυασμό με τον αριθμό των κρουσμάτων, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 1,8%.

Η πραγματοποίηση αριθμού τεστ σε επίπεδα άνω των 150.000 την ημέρα, συντελεί στο να εξάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την πορεία της πανδημίας, αλλά και να εντοπίζονται περισσότεροι ασυμπτωματικοί και προσυμπτωματικοί, συντελώντας στην ανάσχεση πιθανής έξαρσης που θα μπορούσε να συμβεί λόγω της εμφάνισης ολοένα και ταχύτερα μεταδιδόμενων στελεχών, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα ανοίγματα.

Τι γίνεται στην Κρήτη σύμφωνα με την έκθεση Σαρηγιάννη:

Στο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν 156 κρούσματα , παρατηρείται μεγαλύτερος αριθμός σε σχέση με την Τετάρτη βρίσκεται πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχής ανησυχίας , και η ανοδική τάση επιβραδύνεται έντονα, όπως και στα Χανιά με 67 κρούσματα.

Μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων παρατηρείται στο Ρέθυμνο με 55 κρούσματα, και διαμορφώνεται πτωτική τάση, αλλά εξακολουθεί να παραμένει πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχής ανησυχίας.

Στο Λασίθι παρατηρείται μικρότερος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με την Τετάρτη, καθώς εντοπίστηκαν 16 κρούσματα, και αναστροφή της πτωτικής πορείας σε ανοδική, οπότε και εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχή ανησυχίας.

The post «Περιοχή ανησυχίας» τα Χανιά μετά την αύξηση των κρουσμάτων – Τι γίνεται στην Κρήτη σύμφωνα με την έκθεση Σαρηγιάννη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα