Πάτρα: Στο φως νέες ζωγραφιές – “κραυγή” της Τζωρτζίνας – Πώς αποτυπώνει τη μητέρα της

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, μετά τη σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, για την οποία αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα (04/04).

Στο μεταξύ ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις για την κατηγορούμενη μητέρα έρχονται στο φως, ενώ αναμένεται να δοθεί εισαγγελική εντολή για εκταφή της 9χρονης, προκειμένου να ανασύρουν το tablet,

που πιθανώς βρίσκεται μέσα στον τάφο του παιδιού, καθώς φέρεται να τοποθετήθηκε εκεί από την μητέρα του κοριτσιού.

Την ίδια ώρα, νέες ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από την εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι” το πρωί της Κυριακής (03/04) με τους ειδικούς να αναφέρουν πως το άτυχο κορίτσι προσπαθούσε να εκφραστεί μέσα από αυτές και να αποτυπώσει τόσο τα συναισθήματά της, όσο και την κατάσταση που επικρατούσε μέσα στο σπίτι της.

Η παιδοψυχολόγος – λογοπαθολόγος Χριστίνα Μπογιατζή, η οποία είχε αναλύσει πριν από μερικές μέρες τις πρώτες συγκλονιστικές ζωγραφιές της 9χρονης, επιχείρησε να ερμηνεύσει εκ νέου τα σχέδια του κοριτσιού. Η ίδια επικεντρώθηκε στα σκούρα χρώματα τα οποία συνήθιζε να χρησιμοποιεί η Τζωρτζίνα και στις μαύρες φιγούρες, που συναντώνται συχνά στις ζωγραφιές της, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αποτύπωνε τη μητέρα της και τον πατέρα της.

“Το σπίτι είναι σκοτεινό, η σκεπή είναι σκοτεινή, όλοι ξέρουμε ότι το σπίτι έχει κόκκινο από πάνω, ειδικά στην Ελλάδα, όχι το μπλε που φλερτάρει πολύ με το μαύρο. Δεν έχει πόρτες και έχει πολύ ψηλά παράθυρα και θυμίζει κάπως φυλακή ή νοσοκομείο. Η φλόγα στο κέντρο της σκεπής, είναι κάτι πολύ βαθύ που είναι στο κέντρο ενός πολύ σκοτεινού περιγράμματος. Σίγουρα θα είναι μια κραυγή”, σχολίασε η κ. Μπογιατζή για τη ζωγραφιά στην οποία απεικονίζεται το σπίτι του παιδιού.

Σε άλλη ζωγραφιά απεικονίζεται η Μίνι Μάους με μαύρο χρώμα (παρόμοια ζωγραφιά παρουσιάστηκε και στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”) και για αυτήν η κ. Μπογιατζή σημείωσε: «Δείχνει σε απόλυτη συμμετρία πώς βλέπει τη μητέρα της.

Αν αυτό είναι το κεφάλι της μητέρας, είναι μαύρο και είναι από πίσω, δε δείχνει μάτια, στόμα, σημαίνει ότι σε κοιτάζω από πίσω. Το γεγονός ότι ζωγράφισε αυτά που ζωγράφισε είναι επίτευγμα και προίκα για εμάς για να καταλάβουμε τον ψυχισμό της. Ό,τι έχει κάνει η Τζωρτζίνα σε ζωγραφιά για μένα είναι κραυγή».

Παράλληλα, η παιδοψυχολόγος έδωσε ιδιαίτερη βάση στον τρόπο με τον οποίο η Τζωρτζίνα ζωγράφιζε την οικογένειά της, λέγοντας: «Το γεγονός ότι μόνο η μητέρα πατάει στο έδαφος, δείχνει την κυριαρχία της, όχι μητρική συμπεριφορά. Δείχνει εξουσιαστική συμπεριφορά. Είναι συνέχεια με σκούρο χρώμα, είναι επίμονη σε αυτό η Τζωρτζίνα, δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε. Ο πατέρας είναι αποστασιοποιημένος.

Όταν λείπει ένας πατέρας, αν έλειπε όντως, ένα παιδί μπορεί να τον εξιδανικεύσει και να τον φαντάζεται όπως θέλει εκείνο. Όπως τον αποτυπώνει, δείχνει ότι δεν είναι ισότιμα μέλη ο πατέρας με τη μητέρα».



The post Πάτρα: Στο φως νέες ζωγραφιές – “κραυγή” της Τζωρτζίνας – Πώς αποτυπώνει τη μητέρα της appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα