Παρέμβαση Belvedere για το Λόφο Καστέλι: Ζητάει αναβολή του δημοτικού συμβουλίου και προειδοποιεί με αποζημιώσεις – Δείτε την επιστολή

Την αναβολή της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χανίων, κατά την οποία υπάρχουν πληροφορίες οτι η δημοτική αρχή αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγή της πρότασης στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό για τον λόφο Καστέλι, ζητάει με επιστολή της η εταιρεία Belvedere, που έχει μισθώσει τα ακίνητα από το Πολυτεχνείο Κρήτης και έχει πλάνο για την μετατροπή τους σε ξενοδοχείο.

Η πρόταση για μετατροπής

από «γενική κατοικία» σε «κοινωφελείς λειτουργίες» των κτηρίων του Πολυτεχνείου και διατήρησης του χαρακτηρισμού της αμιγούς κατοικίας για τον υπόλοιπο λόφο άρχισε να συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, με τις παρατάξεις τελικά να συμφωνούν για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης επί του περίπλοκου και σημαντικού θέματος.

Ωστόσο, με την επιστολή που κοινοποιεί η εταιρεία, ζητά να προηγηθεί συνάντηση των ενδιαφερόμενων πλευρών και εκτεταμένη συζήτηση.

Στην επιστολή επισημαίνεται οτι, με βάση το Σύνταγμα, τέτοιες αλλαγές στον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο κατ΄ εξαίρεσιν και εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, τεκμηριωμένοι από ειδική επιστημονική μελέτη,

Ακόμη, εφόσον τελικά λάβει χώρα η αλλαγή, στην επιστολή τονίζεται οτι ουσιαστικά θα πρέπει να γίνει, άμεση αγορά των κτηρίων από τον Δήμο Χανίων, καθώς και αποζημίωση προς την Belvedere, η οποία, όπως υπονοείται στο κείμενο, δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητη.

Επιπλέον, επισημαίνεται η ανάγκη άμεσων εργασιών για αποκατάσταση των ταλαιπωρημένων κτηρίων, που κινδυνεύουν, εάν καθυστερήσει η αξιοποίησή τους λόγω των διαδικασιών, να επιδεινωθούν σημαντικά με μη αναστρέψιμες βλάβες.

Αναλυτικά η επιστολή:

zarpanews.gr

The post Παρέμβαση Belvedere για το Λόφο Καστέλι: Ζητάει αναβολή του δημοτικού συμβουλίου και προειδοποιεί με αποζημιώσεις – Δείτε την επιστολή appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα