Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο το 1983 και δίνουν μια… «πληρωμένη απάντηση» στους δημοτικούς συμβούλους των Χανίων

Την θλίψη του για το επίπεδο ορισμένων δημοτικών συμβούλων στα Χανιά, εκφράζει ζευγάρι 60άρηδων χριστιανών ορθοδόξων στο θρήσκευμα, το οποίο επέλεξε τον πολιτικό γάμο από την αρχή της καθιέρωσής του, το 1983.

Οι Τάσος Ταβερνάρης και Κατερίνα Βόζεμπερ με επιστολή τους στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, με αφορμή τα όσα γράφτηκαν στο zarpanews.gr για την αντιπαράθεση που ξέσπασε για το θέμα, βάζουν κάποια πράγμα

στη θέση τους, με τρόπο που δεν χωρά αμφισβήτηση.

Γράφουν στην επιστολή τους:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Χανίων

Αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χανίων

Με αφορμή το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και το άρθρο του zarpanews.gr, την 26 Απριλίου 2018 παραθέτουμε την άποψή μας για τον πολιτικό γάμο.

Ο πολιτικός γάμος άρχισε να καθιερώνεται στην Ευρώπη μετά την γαλλική επανάσταση το 1799. Στην Ελλάδα θεσμοθετήθηκε το 1982 και ο πρώτος πολιτικός γάμος έγινε την 18 Ιουλίου 1982 στην Ικαρία.

Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι όμως για ιδεολογικούς λόγους αποφασίσαμε να παντρευτούμε ΜΟΝΟ με πολιτικό γάμο. Η τελετή του γάμου μας έγινε δωρεάν (σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου) στο πνευματικό κέντρο Χαϊδαρίου την 30 Μαρτίου 1983 από τον τότε δήμαρχο Κυριάκο Ντηνιακό, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επί 19 χρόνια δήμαρχο Χαϊδαρίου. Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού αμέσως αναγνώρισε το γάμο μας (ο σύζυγος είναι αξιωματικός ΠΝ εν αποστρατεία) προκειμένου να έχουμε τα προνόμια των έγγαμων. Αποκτήσαμε δύο γιούς τους οποίους βαπτίσαμε χριστιανούς ορθόδοξους. Γίναμε δύο φορές νονοί, βαπτίσαμε χριστιανούς ορθόδοξους αντίστοιχα παιδιά φίλων μας. Το διάστημα που ζούσαμε στην Σύρο (μετάθεση συζύγου) μέναμε κοντά στην Ναυτική Βάση, στο χωριό Φοίνικας στο οποίο μαζί με τα γύρω χωριά κατοικούν αμιγώς Έλληνες χριστιανοί καθολικοί, το μοναδικό νηπιαγωγείο που υπήρχε τότε στην περιοχή ήταν της καθολικής εκκλησίας, κατά συνέπεια τα παιδιά μας υπήρξαν μαθητές σε ένα θρησκευτικό χριστιανικό καθολικό σχολείο. Ο μεγάλος μας γιος στην πρώτη τάξη δημοτικού είχε 23 συμμαθητές καθολικούς και ένα ορθόδοξο δηλαδή ήταν θρησκευτική μειονότητα σε ένα ελληνικό δημόσιο σχολείο. Στην Σύρο γίναμε και κουμπάροι, παντρέψαμε ένα μεικτό ζευγάρι, ο γαμπρός καθολικός και η νύφη ορθόδοξη, το μυστήριο έγινε και στις δύο εκκλησίες (καθολική και ορθόδοξη) οπότε παραβρεθήκαμε- υπογράψαμε ως κουμπάροι και στις δύο εκκλησίες. Πρόσφατα αποκτήσαμε δύο εγγόνια τριών και ενός έτους, έτσι επιβεβαιώνουμε το άρθρο ότι τα παιδιά αυτών που παντρεύτηκαν τότε με πολιτικό γάμο έχουν τα δικά τους παιδιά.

Εξηντάρηδες πλέον, σε όλη αυτή την 35χρονη διαδρομή μας από τους ιερωμένους ορθόδοξους και καθολικούς από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού από τους δασκάλους – καθηγητές των παιδιών μας από κρατικούς-δημοτικούς λειτουργούς και από το κοινωνικό περιβάλλον δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα για την επιλογή μας να παντρευτούμε ΜΟΝΟ με πολιτικό γάμο.

Κατόπιν των ανωτέρου θεωρούμε ανεπαρκείς τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι είναι ο πολιτικός γάμος 220 χρόνια μετά την καθιέρωση του στην Ευρώπη και 36 χρόνια στην Ελλάδα, θεωρούμε αναξιοπρεπή τον δημοτικό σύμβουλο που μας ταυτίζει με τους μουσουλμάνους και πρότεινε οι πολιτικοί γάμοι να γίνονται στον μιναρέ, σε ένα ισλαμικό σύμβολο.

Κύριε Δήμαρχε εκφράζουμε την θλίψη μας για το επίπεδο μόρφωσης-κουλτούρας τον συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων.

Τα σέβη μας»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα