Οσμή σκανδάλου στη Βρετανία – «Ο Πρίγκιπας Κάρολος έλαβε τρεις βαλίτσες γεμάτες χρήματα από το Κατάρ»

Δημοσίευμα της Sunday Times εμπλέκει τον πρίγκιπα Κάρολο σε μια παράξενη υπόθεση, καθώς ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, φέρεται να έλαβε συνολικά τρεις βαλίτσες γεμάτες εκατομμύρια ευρώ από πρωθυπουργό του Κατάρ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο πρίγκιπας Κάρολος έλαβε τρεις βαλίτσες γεμάτες με ένα εκατομμύριο ευρώ η καθεμιά σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, μεταξύ 2011 και 2015, από τον τότε πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι.

Σημειώνεται πως εκπρόσωπος

του “Clarence House”, της επίσημης κατοικίας του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι η παράδοση έγινε εκεί το 2015.

Τόνισε πως στη συνέχεια τα χρήματα καταβλήθηκαν άμεσα σε τραπεζικό λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Φιλανθρωπικό Ταμείο του Πρίγκιπα Καρόλου».

Το ίδιος το άρθρο επισημαίνει πως μια τέτοια πληρωμή είναι ασυνήθιστη μεν, αλλά καθόλα νόμιμη.

Ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ταμείου του πρίγκιπα Καρόλου διευκρίνισε πως οι δωρεές εκείνης της εποχής είχαν ελεγχθεί και εγκριθεί: «Έχουμε ερευνήσει τι συνέβη εκείνη την εποχή και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι διαχειριστές του ταμείου δωρεών συζήτησαν τις δωρεές και τη σχέση με τον δωρητή. Μετά από ειδική έρευνα, οι πληρωμές επιτράπηκαν», τόνισε ο Ίαν Τσεζάιρ.

Τέλος, τονίζεται πως ο Σεΐχης Χαμάντ διετέλεσε πρωθυπουργός του Κατάρ από το 2007 έως το 2013, ενώ έχει στενές σχέσεις με τη Βρετανία.

Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και έχει ονομαστεί ως «ο άνθρωπος που αγόρασε το Λονδίνο». Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Παρί Σεν Ζερμέν.

Πηγή: newsit.gr

The post Οσμή σκανδάλου στη Βρετανία – «Ο Πρίγκιπας Κάρολος έλαβε τρεις βαλίτσες γεμάτες χρήματα από το Κατάρ» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα