Χανιά | Οργισμένη επιστολή για τον τραυματισμό του Ναζίφη: “Ποιος αποφάσισε να προβεί σε πλαστοπροσωπία;”

Επιστολή στα ΜΜΕ των Χανίων διένειμε ο νομικός εκπρόσωπος του Γιώργου Ναζίφη, ποδοσφαιριστή των Ακαδημιών της ΑΔΝ Κυδωνίας, με την οποία επικρίνει την κατάληξη της υπόθεσης τραυματισμού του παραπάνω παίκτη σε ποδοσφαιρικό αγώνα, από άλλον ποδοσφαιριστή αγνώστου ταυτότητας, ο οποίος μάλιστα φέρεται να μην είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια ότι για την υπόθεση δεν τιμωρήθηκε κανένα φυσικό πρόσωπο:

“Την 16.06.2022 η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Χανίων έκλεισε οριστικά και κατά τρόπο δυστυχώς απολύτως αναμενόμενο για όσους γνωρίζουν τί συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, την υπόθεση του περιβόητου αγώνα-παρωδία μεταξύ της ομάδας των ακαδημιών μας Κ-14 και της αντίστοιχης των ακαδημιών του Calcetto, που διεξήχθη την 13.03.2022 στο γήπεδο των Νεροκούρου, αθωώνοντας τον ¨προπονητή-εκπρόσωπο-τεχνικό διευθυντή¨ του Calcettο, Νότη Ματηγάκη για όλα όσα η ομάδα μας τον είχε καταγγείλει την επομένη του αγώνα με την υπ’αριθμ. 366/2022 ένστασή της. Είχε προηγηθεί άλλωστε η από 27.05.2022 απόφαση της ίδιας Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία και ο έτερος προπονητής της ομάδας Κ-14 της ακαδημίας Calcettο εκείνη την ημέρα, Κων/νος Γύπαρης, κρίθηκε αθώος για όλα όσα συνέβησαν στον αγώνα, προϊδεάζοντας έτσι όλους μας για τα όσα τραγελαφικά θα επακολουθούσαν.

Με τις δύο αυτές αποφάσεις της, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Χανίων, η οποία έχει ήδη τιμωρήσει την ομάδα του Calcetto με αφαίρεση 7 βαθμών, ήττα του μεταξύ μας αγώνα με 3-0 και πρόστιμο 500 ευρώ για την παράβαση της πλαστοπροσωπίας και αντικανονικής συμμετοχής παίκτη, ουσιαστικά αποδέχεται αφ’ ενός ότι κανένα φυσικό πρόσωπο δεν είναι υπεύθυνο για την επαίσχυντη και αντίθετη σε κάθε έννοια ηθικής ως άνω ενέργεια και αφ’ετερου ότι κανένα φυσικό πρόσωπο δεν προέκυψε να εκτελεί χρέη προπονητή για την ομάδα του Calcetto εκείνη την ημέρα, πα’ρόλο που στο φύλλο αγώνος, ο διαιτητής (ο οποίος ελέγχεται αυστηρά για την επάρκεια του και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το περιστατικό) αναγράφει ότι παρόντες στον πάγκο του Calcetto ηταν τόσο ο κ. Ματηγάκης όσο και ο κ. Γύπαρης! Η αιτιολογία μάλιστα της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Χανίων για την υπόθεση του κ. Ματηγάκη, προκαλεί περαιτέρω αλγεινή εντύπωση, καθώς αναφέρει ότι καμία διάταξη της αθλητικής δικαιοσύνης δεν προβλέπει και δεν τιμωρεί τις ενέργειες που έλαβαν χώρα.

Για όσους δεν γνωρίζουν τί συνέβη εκείνη την ημέρα, ο αγώνας των ομάδων Κ-14 των ακαδημιών του Calcetto και της Α.Δ.Ν. Κυδωνίας, διεκόπη στο 28ο λεπτό του Ά ημιχρόνου λόγω του πολύ σοβαρού τραυματισμού του παίκτη της ομάδας μας, Γιώργου Ναζίφη, ο οποίος έπειτα από μαρκάρισμα παίκτη του Calcetto (τα πραγματικά στοιχεία του οποίου είναι έως και σήμερα άγνωστα σε όλους μας) υπέστη συντριπτικό κάταγμα δεξιάς κνήμης-περόνης.

Ο παίκτης που τραυμάτισε τον ποδοσφαιριστή μας, είχε συμμετάσχει αντικανονικά στον αγώνα, έπειτα από απόφαση και επιλογή του κ. Ματηγάκη, ο οποίος καθόταν στον πάγκο της ομάδας του από την αρχή του αγώνα έως και το τέλος του (παραδίδοντας τα δελτία των ποδοσφαιριστών στον διαιτητή, ανακοινώνοντας την αρχική ενδεκάδα και δίδοντας τεχνικές οδηγίες κατά τη διάρκεια του αγώνα) εκτελώντας χρεη προπονητή και ο οποίος ομολόγησε την πράξη της πλαστοπροσωπίας ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Χανίων την 07.04.2022! Μετά δε τον τραυματισμό του Γιώργου, ο αγνώστων στοιχείων ανήλικος ποδοσφαιριστής της ομάδας του Calcetto, φυγαδεύτηκε από τους υπευθύνους της ομάδας και αποχώρησε από το γήπεδο ενόσω ακόμα ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη!

Αναγραφόμενος στο φύλλο αγώνος ως προπονητής του Calcetto, ήταν ο κ. Γύπαρης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του αγώνα βρισκόταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι ο κ. Ματηγάκης αναφέρεται κανονικά στην ηλεκτρονική σελίδα της ομάδας του Calcetto (http://www.calcettofc.gr) ως προπονητής της ομάδας Κ-14 για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι είναι και προπονητής της Α΄ ομάδας της Ιωνίας Χανίων, η οποία αγωνίζεται στο Β΄τοπικό πρωτάθλημα.

Για όλα τα ανωτέρω, τα οποία ομολόγησαν ευθέως και επισήμως οι προπονητές και υπεύθυνοι της ομάδας του Calcetto, ενώπιον της Επιτροπής και τα οποία σκοπίμως προσπάθησαν διάφορα τοπικά μέσα να διαστρεβλώσουν για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και ειδικότερα για το πειθαρχικό παράπτωμα της πλαστοπροσωπίας και αντικανονικής συμμετοχής παίκτη στον αγώνα κατά άρθρο 23 του ΚΑΠ, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Χανίων, έκρινε ότι είναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΙ. Η σχετική απόφαση της Επιτροπής άλλωστε με την ρητή ομολογία του κ. Ματηγάκη βρίσκεται στην κατοχή μας και τίθεται στη διάθεση οιουδήποτε την αμφισβητεί.

Μετά από όλα αυτά και επειδή οι ως άνω αποφάσεις, τις οποίες σεβόμαστε αλλά επουδενί αποδεχόμαστε ως δίκαιες και αιτιολογημένες, έχουν προκαλέσει θυμηδία και αποτροπιασμό στην ποδοσφαιρική κοινότητα των Χανίων, αισθανόμαστε την ανάγκη να θυμίσουμε στους υπευθύνους της Ε.Π.Σ. Χανίων, ότι: α) το άρθρο 12 παρ. 4 του Κανονισμού Προπονητών της ΕΠΟ για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 αναφέρει ότι προπονητής με δίπλωμα UEFA/Ε.Π.Ο., που εκτελεί καθήκοντα προπονητή ταυτόχρονα σε δύο ή περισσότερα Σωματεία έστω και χωρίς αμοιβή τιμωρείται με ανάκληση του δελτίου πιστοποίησης και της ταυτότητας τριετίας για τουλάχιστον έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή από δύο (2.000) έως οκτώ (8.000) χιλιάδων ευρώ και

β) το άρθρο 12 παρ. 5 του Κανονισμού Προπονητών της ΕΠΟ για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 αναφέρει ότι Προπονητής με δίπλωμα UEFA/Ε.Π.Ο., που εκτελεί καθήκοντα προπονητή και κατά την διάρκεια ενός αγώνα δεν παρευρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του ενώ είναι δηλωμένος στο φύλλο αγώνα τιμωρείται, με ανάκληση του δελτίου πιστοποίησης (εισόδου στην Τεχνική Επιτροπή) και της ταυτότητας τριετίας για τουλάχιστον έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή από δύο (2.000) έως οκτώ (8.000) χιλιάδων ευρώ.

Είναι γνωστό ότι οι διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου και του Κανονισμού Προπονητών της ΕΠΟ ερμηνεύονται βάσει σχετικής διάταξης, ελεύθερα από τα αρμόδια δικαστικά όργανα, ωστόσο η εκάστοτε ερμηνεία τους δεν μπορεί να αντίκειται στην κοινή λογική και να καταλήγει στην αναιτιολόγητη ατιμωρησία. Εν προκειμένω η έννοια του όρου προπονητής ποδοσφαίρου ερμηνεύτηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΧ με τέτοιο ¨χειρουργικό¨ τρόπο, ώστε να καταλήγει στο συμπέρασμα οτι στον επίδικο μεταξύ μας αγώνα, η ομάδα του Calcetto, απλά δεν είχε προπονητή.

Ας μας πει λοιπόν η ΕΠΣΧ, ποιος ήταν τελικά ο προπονητής του Calcetto στον εν λόγω αγώνα και γιατί δεν τιμωρήθηκε παραδειγματικά για τα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα στο γήπεδο.

Ας μας πεί επίσης η ΕΠΣΧ και ο σύνδεσμος προπονητών, τι προτίθεται να κάνει αναφορικά με την διαπιστωμένη διπλή απασχόληση των ως άνω προπονητών, την οποία ρητά απαγορεύει ο ΚΑΠ.

Τέλος ας μας ενημερώσει η ΕΠΣΧ για τις ενέργειες και τα μέτρα που θα λάβει στα πλαίσια του πειθαρχικού ελέγχου του διαιτητή του συγκεκριμένου αγώνα, ο οποίος κατά την κρίση μας θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τον πλημμελή τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις παραβάσεις που έλαβαν χώρα ενώπιών του.

Παρα τις παράλογες αποφάσεις της ΕΠΣΧ και την προσπάθεια διαστρέβλωσης από τα τοπικά Μ.Μ.Ε., η ποδοσφαιρική κοινότητα των Χανίων γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβη την 13.03.2022 στο γήπεδο των Νεροκούρου, ποιος ήταν ο προπονητής του Calcetto εκείνη την ημέρα και ποιος πήρε την απόφαση να παραβεί τους αθλητικούς κανόνες και να προβεί στην πλαστοπροσωπία ενός ανήλικου ποδόσφαιριστη, ο οποίος εν τέλει τραυμάτισε σοβαρά παίκτη της ομάδας μας.

Καμία απόφαση πειθαρχική επιτροπης δεν μπορεί να αναιρέσει και να διαγράψει την αλήθεια των γεγονότων και για το λόγο αυτό αναμένουμε την άμεση αντίδραση των αρμοδίων φορέων (σύνδεσμος προπονητών και ΕΠΣΧ) για όλα όσα δεν ήλεγξαν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, την αντίδραση των ίδιων των τοπικών ομάδων για όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν κάθε εβδομάδα στους αγώνες των παιδιών μας και είναι πλέον κοινό μυστικό και κυρίως αναμένουμε την ανάληψη ευθυνών από τους πραγματικους υπεύθυνους και υπαιτίους των όσων διαδραματίστηκαν στον εν λόγω αγώνα, ούτως ώστε να άρουν τρόπον τινά τις συνέπειες των πράξεών τους και να συνδράμουν πρώτοι στην προσπάθεια αλλαγής των κακώς κειμένων του χώρου.”

zarpanews.gr

The post Χανιά | Οργισμένη επιστολή για τον τραυματισμό του Ναζίφη: “Ποιος αποφάσισε να προβεί σε πλαστοπροσωπία;” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα