Οργή στη Γαλλία: Ο Μακρόν παρασημοφόρησε κρυφά τον Τζεφ Μπέζος
Πυρά δέχθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν από μερίδα της Αριστεράς ότι είναι «ο πρόεδρος των πλουσίων», καθώς απένειμε αθόρυβα στον ιδρυτή της Amazon, Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής.
Η παρασημοφόρηση, που δεν πήρε δημοσιότητα, έγινε στις 16 Φεβρουαρίου, ημέρα εθνικής κινητοποίησης ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.
Ο Τζεφ Μπέζος είναι «ένας εταίρος σε πρωτοβουλίες για την προστασία του κλίματος και της βιοποικιλότητας στις οποίες ηγείται η Γαλλία, ιδίως για την προστασία των δασών», ανέφερε η γαλλική προεδρία.
Αντιδράσεις από την Γαλλική Αριστερά
Η παρασημοφόρηση του ιδρυτή της Amazon προκάλεσε αντιδράσεις από πολλούς αριστερούς βουλευτές.
«Αφού παρασημοφόρησε τον χασάπη Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας) που δολοφονεί δημοσιογράφους, ο Μακρόν παρασημοφορεί τώρα με τη Λεγεώνα της Τιμής τον Τζεφ Μπέζος, πρωταθλητή της φοροδιαφυγής, της λεηλασίας θέσεων εργασίας και της φύσης. Περισσότερο από ποτέ ο πρόεδρος των πλουσίων!», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής του κόμματος Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI) Μπαστιέν Λασό.
«Μπράβο Τζεφ Μπέζος!», είπε ειρωνικά η ευρωβουλευτής Λέιλα Σαμπί. «Ενώ πορευόμαστε ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού του προγράμματος, ο Μακρόν σας παρασημοφόρησε στο όνομα της Γαλλίας για να ξεφύγετε από φόρους δισεκατομμυρίων, να καταστρέψετε τον πλανήτη, να κατασκοπεύσετε υπαλλήλους. Μια άξια ανταμοιβή από τα χέρια του προέδρου των πλουσίων!».
H ευρωβουλευτής Μανόν Όμπρι κατήγγειλε τη «φαεινή ιδέα του Μακρόν», σε ένα «πλαίσιο κερδών ρεκόρ της CAC40, πληθωρισμού, μαζικής κινητοποίησης ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος».
Ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF), Φαμπιάν Ρουσέλ εξέφρασε με ειρωνεία τη συγκίνησή του στο Twitter από την παρασημοφόρηση σε έναν «παγκόσμιο εκμεταλλευτή και βασιλιά της φορολογικής βελτιστοποίησης». «Το δόγμα του προέδρου: τιμωρήστε όλους τους Γάλλους, επιβραβεύστε τους δισεκατομμυριούχους».
Ο σοσιαλιστής βουλευτής Ερβέ Σολινιάκ ομολόγησε την έκπληξή του: «Λεγεώνα τιμής για τον Μπέζος σε αναγνώριση του Εμανουέλ Μακρόν; Να είσαι ο καλύτερος στην αποφυγή φόρων; Να είσαι ο μεγαλύτερος τυμβωρύχος στο παραδοσιακό εμπόριο; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω».
Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του Τζεφ Μπέζος ανέρχεται σε 119 δισ. δολάρια, κάτι που τον καθιστά τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, μετά τον Γάλλο ιδιοκτήτη της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, την πλουσιότερη προσωπικότητα στον κόσμο.
ieidiseis.gr
The post Οργή στη Γαλλία: Ο Μακρόν παρασημοφόρησε κρυφά τον Τζεφ Μπέζος appeared first on zarpanews.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ιωάννινα: Δύο νεκροί μετά από σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με ασθενοφόρο - Δείτε φωτογραφίες
- Γιώργος Καμπουρίδης: Διασωληνωμένος στην εντατική ο γνωστός τραγουδιστής
- Είναι έγκυος για 3η φορά και αρνείται να δει γιατρό: «Θα γεννήσω μόνη μου και δωρεάν»
- Μέχρι την Τετάρτη 1 Μαρτίου η ανακοίνωση των μεταθέσεων
- Απολύθηκαν 4 δικαστές από την πειθαρχική Ολομέλεια Αρείου Πάγου λόγω ανεπάρκειας
- Λαέρτης Μαλκότσης: 100% απόφραξη, μιλάμε για… τσιμέντο και απορούσαν πώς ζούσα
- Αλλαγή σελίδας στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Πρωτιά για την ΔΑΚΕ - Εκτός κάδρου Φωτόπουλος και Αδαμίδης
- Τι σημαίνουν τα αρχικά «WC» στις τουαλέτες των μαγαζιών
- Ποια είναι η ηλικία της καρδιάς σας – Το απλό τεστ για να την υπολογίσετε
- Η μικρή Φατμά στο OPEN: Ευχαριστώ τον Θεό, που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις zarpanews
- Κρήτη | Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ελαιόδεντρο – Εγκλωβίστηκε ηλικιωμένος
- Τι σημαίνουν τα αρχικά «WC» στις τουαλέτες
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ρέθυμνο λόγω του καρναβαλιού
- Μπάχαλο με τα αναπηρικά επιδόματα: Δικαιούχοι είδαν μικρότερα ποσά στους λογαριασμούς τους – Τι απαντά ο ΟΠΕΚΑ
- Αποκριάτικο event του Εμπορικού Συλλόγου στους δρόμους των Χανίων – Οι DJ’s που «ξεσηκώνουν» την πόλη | Photos+Video
- Πόλο: Η κλήρωση μίνι παίδων και μίνι κορασίδων – Με ποιους θα αγωνιστούν
- Τικ τακ, τικ τακ… O Φεβρουάριος τελειώνει κι ο Μαλανδράκης ακόμα αποφασίζει…
- Δείτε LIVE: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λάρισα
- ΠΟΕΔΗΝ: Γεμάτες οι ΜΕΘ παίδων, αυξήθηκαν οι εισαγωγές – Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας

- Τελευταία Νέα zarpanews
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ρέθυμνο λόγω του καρναβαλιού
- Αποκριάτικο event του Εμπορικού Συλλόγου στους δρόμους των Χανίων – Οι DJ’s που «ξεσηκώνουν» την πόλη | Photos+Video
- Κρήτη | Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ελαιόδεντρο – Εγκλωβίστηκε ηλικιωμένος
- Τικ τακ, τικ τακ… O Φεβρουάριος τελειώνει κι ο Μαλανδράκης ακόμα αποφασίζει…
- Φρικτό τροχαίο στα Ιωάννινα: Δύο νεκροί έπειτα από σφοδρή σύγκρουση ασθενοφόρου με ΙΧ
- Γονείς που έχασαν την κόρη τους από καρκίνο καταγγέλλουν ογκολόγο – «Μην κάνεις χημειοθεραπείες θα σε σώσω εγώ»
- Κρήτη | Εφιάλτης για 41χρονη – Τη λήστεψε με απειλή σύριγγας
- Στη Σερβία αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης – Συνάντηση με τον Πατριάρχη | Photos
- Δείτε LIVE: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λάρισα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καρκίνος του στόματος: Χτυπάει ακόμα και πριν τα 30 – Τι πρέπει να ξέρετε για την πρώιμη διάγνωση
- Μακρόν σε Ερντογάν: Αναγκαίο να αυξηθεί η πίεση και η απομόνωση της Ρωσίας
- Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με σκόνη, αρκετή συννεφιά, ισχυρό νοτιά και λίγες βροχές το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (video)
- Π. Τσαπανίδου: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης για να τον «κρατάνε»
- Σεισμός στην Τουρκία: Δεύτερη ανθρωπιστική αποστολή έστειλε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
- Καίτη Γαρμπή: Είναι σίγουρο πλέον Νίκο Κοκλώνη πώς έχεις μάτι
- Καθαρά Δευτέρα: Συνεχίζεται αμείωτη η έξοδος για το τριήμερο
- Αγγελίες εκπαιδευσης για ΙΣΑ,
- “Bloodsport” at 35: How a desperate Jean-Claude Van Damme begged his way into the action film that made him a star (video)