Οικόπεδο ΑΒΕΑ: Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για να επιστρέψει στους Χανιώτες

Σχεδόν 30 χρόνια μετά, το οικόπεδο της ΑΒΕΑ επιστρέφει στους Χανιώτες, μετά και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης που κλείνει και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την εκ νέου υποβολή του ρυμοτομικού βάρους στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Ειδικότερα, το συμβούλιο ενέκρινε την συμμόρφωση με την σχετική γνωμοδότηση του ΣτΕ,  περί επανυποβολής της αρθείσας απαλλοτρίωσης με τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Χανίων στο ΟΤ28β.Η απόφαση αφορά αφενός την

μετατροπή του συντελεστή δόμησης σε 1,4 από 2 καθώς «υπερκαλύπτει τις ανάγκες για την κάλυψη των απαιτούμενων κτιριακών υποδομών ενώ ως προς τις χρήσεις απαλείφεται η χρήση πολιτισμού και εγκρίνεται ο χαρακτηρισμός του ΟΤ28β ως χώρου Αθλητισμού και Υπόγειων χώρων στάθμευσης.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο οικόπεδο, ο Δήμος πρέπει να καταβάλει αντίτιμο 4,9 εκ. ευρώ στα «Κρητικά Ακίνητα» ποσό το οποίο θα καταβληθεί όταν οριστικοποιηθεί η διαδικασία ενώ υπενθυμίζεται ότι για να διευκολυνθεί το όλο εγχείρημα και να προχωρήσουν τα εκατέρωθεν σχέδια αξιοποίησης των εκτάσεων, η Επενδυτική Χανίων προσέφερε στο Δήμο Χανίων το ποσό των 400.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης.

zarpanews.gr

The post Οικόπεδο ΑΒΕΑ: Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για να επιστρέψει στους Χανιώτες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικόπεδο ΑΒΕΑ, Χανιώτες,oikopedo avea, chaniotes