Οικονόμου: “Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας”

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΡΤ1» και τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη.

«Οτιδήποτε δυσκολεύει την καθημερινότητα των πολιτών, επιδεινώνει τον οικονομικό τους βίο, προφανώς και προβληματίζει την Κυβέρνηση. Στην κοινωνία ζούμε, βλέπουμε, καταλαβαίνουμε ότι η χώρα έρχεται μέσα από μια περίοδο 10ετούς μεγάλης οικονομικής κρίσης με τα μνημόνια, μετά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με επάλληλες κρίσεις που και αυτές είχαν τις δικές τους συνέπειες.

Παρ’ όλα αυτά, με συνεχείς

προσπάθειες, η Κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό των πολιτών, η χώρα επέδειξε μια ανθεκτικότητα που πολλοί δεν περίμεναν. Και η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται για όσο διαρκούν οι κρίσεις, σε όλες τις πτυχές του οικονομικού βίου.

Οι λογαριασμοί της ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια έχουν φύγει από την ατζέντα της συζήτησης. Καταφέραμε με τον μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων από τους παρόχους να διαμορφώσουμε τους λογαριασμούς σε επίπεδα που ήταν, ενδεχομένως, και πριν τις αυξήσεις. Στοχευμένες στηρίξεις δόθηκαν σε πολύ μεγάλα κοινωνικά στρώματα.

Το επίδομα θέρμανσης έχει μια τεράστια περίμετρο. Στην αγορά, με το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και με τις υπόλοιπες ενισχύσεις στους πιο ευάλωτους, καταφέρνουμε και εκεί να βοηθούμε τον κόσμο κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και σε όλα αυτά έχουμε και μια οικονομία που έβγαλε από τις πλάτες μας οικονομικά βάρη, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, μείωσε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%.

Μια οικονομία που δουλεύει, δίνει δουλειά σε ανθρώπους. Μέσα στη διάρκεια αυτής της πρώτης μας 4ετίας, παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κρίσεις που όμοιες τους ο πλανήτης δεν γνώρισε από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, με μια προσπάθεια η οποία συνεχίζεται, σταθήκαμε στο πλευρό της κοινωνίας και καταφέραμε και να μειώσουμε το αποτύπωμα της κρίσης στον οικονομικό βίο των πολιτών και ταυτόχρονα να ανοίξουμε δρόμους προκοπής για την ελληνική κοινωνία. Έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Χρειάζεται η συνέχιση αυτής της πολιτικής, η ενδυνάμωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα, μια προοπτική η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία να κοιτάζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία το μέλλον».

The post Οικονόμου: “Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα