Οι συνεχείς κεραυνοί θέτουν σε επιφυλακή την Πυροσβεστική – 54 φωτιές σε 24 ώρες

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός προχώρησε σε δηλώσεις για τις φωτιές των τελευταίων ημερών και προειδοποίησε ότι τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα και για τον λόγο αυτό οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι σε επιφυλακή.

Από κεραυνό ξεκίνησε εξάλλου και η πυρκαγιά στην Περαχώρα Λουτρακίου, η οποία ξέσπασε τη Δευτέρα και «σε μιάμιση ώρα οριοθετήθηκε», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

Όπως υπογράμμισε, μόνο το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 54 φωτιές, ενώ το τελευταίο τριήμερο όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας κλήθηκαν

να αντιμετωπίσουν 157 πυρκαγιές.

Μιλώντας για τη φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα το μεσημέρι του Σαββάτου (4/6) και έκαψε κατά κύριο λόγο τη Βούλα, την χαρακτήρισε «δύσκολη» και πρόσθεσε ότι προκάλεσε υλικές ζημιές.

«Είμαστε ακόμη στην αρχή του καλοκαιριού», είπε ο κ. Αρτοποιός, όσο προχωράμε οι φωτιές θα γίνονται και περισσότερες, ενώ έστειλε το μήνυμα πως «θέλουμε δίπλα μας κάθε πολίτη, επειδή η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική».

ethnos.gr

The post Οι συνεχείς κεραυνοί θέτουν σε επιφυλακή την Πυροσβεστική – 54 φωτιές σε 24 ώρες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυροσβεστική – 54,pyrosvestiki – 54