Οι σκέψεις του Γερουλάνου να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν στη Χαριλάου Τρικούπη τις πολιτικές εξορµήσεις του πρώην υπουργού Παύλου Γερουλάνου στην περιφέρεια. Λάρισα, Τρίκαλα, Γιάννενα, Καρδίτσα: αυτές είναι µερικές µόνο από τις πόλεις που έχει επισκεφθεί το τελευταίο διάστηµα.

Ο κ. Γερουλάνος

εδώ και έναν µήνα περίπου διοργανώνει συνάξεις µε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αυτό που συζητά µαζί τους είναι να ασκήσουν πιέσεις στην κεντρική διοίκηση, προκειµένου να µην προχωρήσει το οργανωτικό σχήµα του Κινήµατος Αλλαγής εάν προηγουµένως δεν έχει υλοποιηθεί µια δέσµευση που παραµένει σε εκκρεµότητα και δεν είναι άλλη από τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, πίσω από το ενδιαφέρον του πρώην υπουργού για τη διεξαγωγή συνεδρίου αρκετοί διαβλέπουν τις προσωπικές του φιλοδοξίες για την ηγεσία του κόµµατος.

Την αφορµή για µια τέτοια συζήτηση έδωσαν όσα φέρεται να λέει ο ίδιος σε συνοµιλητές του, ότι δηλαδή στην περίπτωση που δεν προχωρήσει το εγχείρηµα του Κινήµατος Αλλαγής θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι έτοιµο, µε πρόγραµµα βασισµένο στην ιδρυτική του διακήρυξη και τον ίδιο αρχηγό.

Ενα τέτοιο σενάριο όµως συναντά τρία βασικά εµπόδια. Πρώτον, ότι το Κίνηµα Αλλαγής θα διαλυθεί, κάτι που δεν διαγράφεται στον πολιτικό ορίζοντα. ∆εύτερον, ότι στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ -όποτε κι αν πραγµατοποιηθείδεν προβλέπεται διαδικασία εκλογής αρχηγού. Τρίτον, ότι οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ αρνούνται να γίνει «πράσινος» εµφύλιος. Μάλλον αυτό θέλει να αποφύγει και η Φώφη Γεννηµατά, γι’ αυτό και δεν έχει προσδιορίσει ακόµα το συνέδριο του Κινήµατος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γερουλάνος δεν φαίνεται να έχει βγάλει από το µυαλό του ούτε την πιθανότητα να διεκδικήσει το χρίσµα του πολιτικού του χώρου για τον ∆ήµο Αθηναίων.

parapolitika.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα