Οι μαίες των Χανίων δίπλα στις νέες μανούλες – Ο μητρικός θηλασμός είναι αγάπη, είναι τέχνη και μπορεί να διδαχθεί! | Video

| Video

Μητρικός θηλασμός. Ένα σημαντικό στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού. Ένα δώρο ζωής από την μητέρα στο νεογέννητο βρέφος της με πολλά οφέλη. Είναι όμως μία διαδικασία που πολλές φορές, για αρκετές μητέρες δεν είναι καθόλου εύκολη. Οι μαίες των Χανίων όμως, σύσσωμες δηλώνουν πως βρίσκονται δίπλα σε όλες τις νέες μητέρες που θέλουν να θηλάσουν.

Το βράδυ της Παρασκευής, στο πλαίσιο της γιορτής για την παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού, μαίες από το νοσοκομείο Χανίων, από το 1ο και το 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων καθώς

και από το Κέντρο Υγείας Βάμου συγκεντρώθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου, με σκοπό να διαδώσουν την αξία του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν, είναι τέχνη και μπορεί να διδαχθεί!

Η κ. Χρύσα Χαβρεδάκη, μαία στο νοσοκομείο Χανίων, επεσήμανε μεταξύ άλλων την σημαντικότητα η γυναίκα, μετά τον τοκετό να έχει βοήθεια. Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται συνεργασία και εκπαίδευση, πόσο μάλλον των μαιών. “Η γυναίκα πάει στο σπίτι και για έξι εβδομάδες δεν έχει κάποιον να την υποστηρίξει. Είμαστε συνυπεύθυνοι. Πρέπει να συνεργαστούμε έτσι ώστε να πετύχουμε τον σκοπό μας, τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο” δήλωσε. Ακόμη, ζήτησε την συνεργασία των φορέων για δημιουργία ομάδων και μονάδων που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με την βοήθεια των μητέρων.



“Ο μητρικός θηλασμός είναι ένα δώρο της φύσης από την μητέρα και από την μητέρα στο βρέφος. Ένα δώρο που τα οφέλη του μπορούν να διατηρηθούν για μία ολόκληρη ζωή. Το θέμα μας είναι ότι σαν κοινωνία και σαν υγειονομική κοινότητα έχουμε την ευθύνη να αυξήσουμε τα ποσοστά που στην χώρα μας είναι πολύ χαμηλά και μετά την πανδημία. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι η υποστήριξη και η διδαχή” είπε η κ. Ευαγγελία Δουμένη, μαία στο 1ο Κέντρο Υγείας Χανίων.



“Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν είναι μόνο μία σύνδεση της μητέρας με το παιδί, το βοηθά όχι μόνο να αναπτυχθεί σωματικά αλλά συναισθηματικά και ψυχικά” είπε η κ. Αποστολία Λιανού, μαία στο 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων 



“Να ενημερώνονται όλες οι γυναίκες. Είμαστε κοντά στις γυναίκες και μετά τον τοκετό τους για να τις βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίσουν. Είναι δωρεάν και θέλουμε να έρθουν (…) Ο ερχομός ενός παιδιού έχει αρκετές δυσκολίες. Θηλάζοντας όμως, θα λύσουμε πολλές δυσκολίες αντίθετα με αυτό που πιστεύουμε ότι δίνοντας ένα μπουκάλι με ξένο γάλα λύνονται τα προβλήματα” δήλωσε η κ. Γιούλη Καρακούση, μαία στο Κέντρο Υγείας Βάμου

Στην συνάντηση έδωσαν το παρόν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας και ο υπεύθυνος 2ου Κέντρου Υγείας Χανίων και περιφερειακός συντονιστής πρωτοβάθμιας υγείας Χανίων, Στέφανος Ντουκάκης.





zarpanews.gr

The post Οι μαίες των Χανίων δίπλα στις νέες μανούλες – Ο μητρικός θηλασμός είναι αγάπη, είναι τέχνη και μπορεί να διδαχθεί! | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα