Οι Κρητικοί ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν Δήμαρχο αριστερό και Hitech! Δείτε ΕΔΩ τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση

Πρώτο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαζαν οι Κρητικοί αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research, που έγινε για λογαριασμό του «ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ» στην Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο πανελλαδικής έρευνας για όλες της Περιφέρειες της χώρας. Ακόμη,

καταλληλότερο πρωθυπουργό θεωρούν τον Αλέξη Τσίπρα και στην 3η θέση ψηφίζουν το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 10,2%.

Η έρευνα έγινε από 16 έως 29 Μαρτίου σε δείγμα 602 κατοίκων του νησιού.

Η έρευνα ζητά από τους Κρητικούς να περιγράψουν το όραμά τους για την επόμενη δεκαετία ενώ προχωρά σε θέματα αυτοδιοίκησης, ρωτώντας για το κριτήριο επιλογής και τις προτεραιότητες στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του 2019.

Αξισημείωτο ότι οι Κρητικοί θεωρούν τον ρόλο του Δημάρχου πιο σημαντικό από των Υπουργών και των Βουλευτών!

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, ο Δήμαρχος επιλέγεται κυρίως με βάση την προσωπικότητά του και το έργο του και πολύ λιγότερο λόγω κομματικής προέλευσης ή πολιτικού προγράμματος.

Πάντως, αξίζει να σταθεί κανείς στα χαρακτηριστικά των αιρετών που αποζητούν οι Κρητικοί. Όπως φαίνεται, η πλειοψηφία προτιμά πρόσωπα «αριστερά, κεντροαριστερά», που είναι «περισσότερο πρακτικά» και λιγότερο «οραματιστές» να έχουν κοινωνική και επαγγελματική και όχι κομματική καταξίωση και μεγάλη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες. Ακόμη, η τεράστια πλειοψηφία θεωρεί πως το φύλο η ηλικία και η οικονομική κατάσταση δεν έχει σημασία.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΔΩ

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα