Οι Κρητικοί που «σάρωσαν» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού

Οι κρητικές γεύσεις κέρδισαν τα βλέμματα αλλά και το 3ο βραβείο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού που πραγματοποιήθηκε προ ημερών και όπου η κρητική ομάδα … έδωσε «ρέστα»!

Με παραδοσιακές συνταγές, σαρικοπιτάκια, τυροπιτάκια, ταχινόπιτα, και πολλά άλλα, οι Κρητικοί αρτοποιοί κέρδισαν τις εντυπώσεις στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Όπως εξηγεί ο αρτοποιός

και μέλος της ομάδας, Βασίλης Καμαράτος, τα αρτοπαρασκευάσματα που παρουσίασαν, άρεσαν πολύ και όλοι τα υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις – ακόμη κι από επαγγελματίες της εστίασης – που πλησίασαν τους Κρήτες αρτοποιούς ζητώντας … συνταγές!

Σαρικοπιτάκια, ταχινόπιτα και … ένα βάζο που τρώγεται!
Την πρώτη μέρα, η ομάδα της Κρήτης παρασκεύασε ψωμί με χαρούπι, ταχίνι και κριθάρι και ένα ψωμί αργής ωρίμανσης, ολικής άλεσης και με κριθάρι. Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στο παραδοσιακό πρωινό, και οι Κρήτες αρτοποιοί έφτιαξαν ταχινόπιτα χωρίς λάδι, παξιμαδάκι με χαρούπι και αμύγδαλο, τυροπιτάκια τηγανητά με γλυκιά μυζήθρα, τα φημισμένα σαρικοπιτάκια και κουλουράκι με κριθάρι χωρίς λάδι.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα της διαγωνιστικής διαδικασίας οι συμμετέχοντες αρτοποιοί κλήθηκαν να «ξεδιπλώσουν» τις καλλιτεχνικές τους τάσεις. Οι Κρητικοί έφτιαξαν ένα … βάζο από βρώσιμη ζύμη, με διάφορα αρτοσκευάσματα.

Ένα βάζο … που τρώγεται!
Η κρητική ομάδα Αρτοποιών, στο φετινό πρωτάθλημα έλαβε την τρίτη θέση, ωστόσο σίγουρα έχουμε να περιμένουμε πολλά ακόμη από εκείνους… Από τους: Βασίλη Καμαράτο, Γιώργο Γκρέκα, Σπύρο Ρυσσάκη, και Ελευθερία Ρουσιάκη που απαρτίζουν την κρητική ομάδα, οι δύο πρώτοι θα συμμετάσχουν στην Εθνική Ελλάδος που θα λάβει μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στην Ιταλία.

Πηγή:cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα