Οι απαγορευμένοι χώροι για τους ανεμβολίαστους

Λίγες ώρες απομένουν για να ισχύουν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επιβολή των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες, που θα κληθούν να προσαρμόσουν σε μία πραγματικότητα που θα μοιάζει – κατά πολύ – με lockdown.

Από τις 22 Νοεμβρίου έως και τις γιορτές, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί τουλάχιστον, όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν σε μία μακρά λίστα από κλειστούς χώρους, όπου μπορούσαν έως σήμερα με την επίδειξη αρνητικού τεστ.

Πού μπαίνει «απαγορευτικό»

Πλην όλων των έτερων μέτρων που ισχύουν εδώ και κάποιο διάστημα, από αύριο στις 06:00 οι ανεμβολιάστοι δεν θα μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, γυμναστήρια, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκθέσεις, κινηματογράφους, συνέδρια, θέατρα…

Ωστόσο, δεν έχει απαγορευτεί είσοδος τους, χωρίς την ανάγκη τεστ, σε καταστήματα προμήθειας αγαθών πρώτη ανάγκης, όπως είναι τα φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, ιχθυοπωλεία κ.α.

Με τη χρήση αρνητικού rapid test 42 ωρών ή μοριακού (PCR test) θα μπορούν να εισέλθουν σε κομμωτήρια, λιανικό εμπόριο, χώρους εργασίας, κέντρα αισθητικής, καταστήματα περιποίησης νυχιών αλλά και εκκλησίες και άλλους χώρους λατρείας.

Για το ζήτημα των εκκλησιών αναμένεται και συνεδρίαση της Διαρκής Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα, ενώ, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, τους ελέγχους στους ναούς θα αναλάβουν η αστυνομία, στελέχη της Αρχής Διαφάνειας όπως και οι ίδιοι οι επίτροποι.

The post Οι απαγορευμένοι χώροι για τους ανεμβολίαστους appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι απαγορευμένοι χώροι για τους ανεμβολίαστους,