Ο Ζελένσκι επιμένει στην ανάγκη συνάντησης με τον Πούτιν για τη λήξη του πολέμου

Σχεδόν ένας μήνας πολέμου στην Ουκρανία, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές φαίνεται να έχουν «παγώσει» και ίσως μοναδική λύση να είναι η απευθείας συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι.

Αυτό ουσιαστικά δήλωσε για ακόμα μια φορά ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως μεταδίδει το Interfax, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέμεινε στην ανάγκη μιας «συνάντησης», «οποιασδήποτε μορφής», με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «για να σταματήσει

ο πόλεμος» στην Ουκρανία

«Πιστεύω ότι χωρίς αυτή τη συνάντηση είναι αδύνατο να καταλάβουμε πλήρως για τι είναι έτοιμοι (οι Ρώσοι) προκειμένου να σταματήσουν τον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας έδωσε το Interfax.

Ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν θα ήταν δυνατόν σε μια τέτοια συνάντηση να αποφασιστεί το μέλλον των εδαφών που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος τόνισε πρόσφατα ότι «χωρίς διαπραγματεύσεις δεν θα σταματήσει ο πόλεμος», έχει επανειλημμένως ζητήσει μια συνάντηση κορυφής με τον Πούτιν, αλλά η σημερινή έκκλησή του ήταν ιδιαίτερα επίμονη, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, έχουν πραγματοποιηθεί πολλοί γύροι συνομιλιών μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα όσον αφορά στον τερματισμό των εχθροπραξιών.

«Μόνο μέσω δημοψηφίσματος ο συμβιβασμός»

Σε χθεσινό του μήνυμα, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε στο μεταξύ πως ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός της χώρας του με την Ρωσία, είναι μια απόφαση που πρέπει να παρθεί με δημοψήφισμα.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει ποτέ σε τελεσίγραφα από τη Ρωσία και πόλεις όπως το Κίεβο, η Μαριούπολη ή το Χάρκοβο δεν θα αποδεχτούν τη ρωσική κατοχή.

«Έχουμε ένα τελεσίγραφο με σημεία. “Ακολουθήστε τα και μετά θα τελειώσουμε τον πόλεμο”», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε από την ουκρανική κρατική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία Suspilne.

«Η Ουκρανία δεν μπορεί να εκπληρώσει το τελεσίγραφο».

The post Ο Ζελένσκι επιμένει στην ανάγκη συνάντησης με τον Πούτιν για τη λήξη του πολέμου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα