Ο Τομ Χανκς θα πρωταγωνιστήσει στο ριμέικ του «κυρίου Όβε»

Ο γνωστός βραβευμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ και λάτρης της Ελλάδας, Τομ Χανκς, αποδέχθηκε πρόταση να πρωταγωνιστήσει στο ριμέικ της επιτυχημένης σουηδικής ταινίας «A Man Called Ove» (Ο κύριος Όβε) σε σκηνοθεσία Χάνες Χολμ.

Η ταινία «A Man Called Ove» προτάθηκε για δύο Βραβεία Όσκαρ νωρίτερα φέτος και ήταν η ξενόγλωσση ταινία με τις υψηλότερες

πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 2016. Επιπλέον, η ταινία βραβεύτηκε ως η καλύτερη κωμωδία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου το 2016.

Ο Χάνκς θα αναλάβει την παραγωγή μαζί με τον συνεργάτη του Γκάρι Γκέτζμαν μέσω της εταιρείας του Playtone. Η σύζυγος του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον θα είναι επίσης παραγωγός μαζί με τον Fredrik Wikstrom Nicastro για την εταιρεία του Nordic major SF Studios.

Το ντεμπούτο μυθιστόρημα του, Φρέντρικ Μπάκμαν προκάλεσε αίσθηση διεθνώς μετά τη δημοσίευσή του το 2012, φθάνοντας στο νούμερο 1, στη λίστα των bestsellers της New York Times και παρέμεινε στον κατάλογο για 77 συνεχόμενες εβδομάδες. Έχει μεταφραστεί σε 43 γλώσσες.

Ο βασικός χαρακτήρας, ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος που όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις. Τα πράγματα αλλάζουν όταν στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά.

«Αυτή η ιστορία για την αγάπη, την ανεκτικότητα και την ελπίδα ενισχύει τις ιδιότητες ταινιών που αποτελούν σήμα κατατεθέν των κλασικών φιλμ που γνωρίζουμε και αγαπάμε» δήλωσε η Γουίλσον, σύμφωνα με το Variety.

To «A Man Called Ove» ξεπέρασε το γλωσσικό φράγμα και άγγιξε τους αναγνώστες και το κοινό. «Τι τιμή να είμαστε μέρος ενός τόσο όμορφου υλικού» ανέφερε.

Το «A Man Called Ove» είναι μία από τις ταινίες μεγάλου μήκους που εντάσσονται στη στρατηγική των SF Studios, την παραγωγή ταινιών στην αγγλική γλώσσα για τη διεθνή αγορά με βάση το Nordic IP και το σκανδιναβικό ταλέντο.

Το πρώτο φιλμ ήταν το «Borg / McEnroe» με πρωταγωνιστές τους Σβέριρ Γκούντνασον, Σάια ΛαΜπαφ και τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ σε σκηνοθεσία Γιάνους Μετζ Πέντερσεν που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα ως ταινία έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και προβάλλεται σε περισσότερες από 150 χώρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα