Ο πλανήτης υποδέχεται το 2023 – Η Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο μέσα από τις καλύτερες εικόνες και βίντεο

Ο πλανήτης γιορτάζει με πυροτεχνήματα και αγκαλιές τη φετινή Πρωτοχρονιά.

Με πυροτεχνήματα και αγκαλιές υποδέχεται όλος ο κόσμος το 2023, την πρώτη πρωτοχρονιά που γίνεται χωρίς μέτρα από την έναρξη της πανδημίας της Covid-19.

Το μικρό αρχιπέλαγος του Κιριμπάτι και τα νησιά Σαμόα στον Ειρηνικό υποδέχθηκαν πρώτα στον πλανήτη, στις 12.00 ώρα Ελλάδος, το 2023.

Η

Νέα Ζηλανδία καλωσόρισε το 2023 με μια επίδειξη πυροτεχνημάτων στον Sky Tower και στη γέφυρα του λιμανιού του Όκλαντ.

Watch live: New Zealand is marking the start of 2023 with a lights and fireworks display at the Sky Tower and Auckland Harbour Bridge. https://t.co/opkoeNgFrr

Sky News (@SkyNews) December 31, 2022

#WATCH | People in New Zealand cheerfully welcome New Year 2023 amid fireworks & light show. Visuals from Auckland.#NewYear2023

(Source: Reuters) pic.twitter.com/mgy1By4mmA

— ANI (@ANI) December 31, 2022

Αυτή ήταν η πρώτη Πρωτοχρονιά χωρίς περιορισμούς έπειτα από δύο χρόνια για τους κατοίκους του Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Το lockdown στο τέλος του 2020 και η έξαρση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον στο τέλος του 2021 είχαν ωθήσει τις αρχές της Αυστραλίας να επιβάλουν περιορισμούς στις εορταστικές εκδηλώσεις. Πλέον τα μέτρα έχουν αρθεί, ενώ η χώρα έχει ανοίξει τα σύνορά της.

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της πόλης για να παρακολουθήσουν το σόου με δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα. Οι αρχές της πόλης εκτιμούν ότι μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν το θέαμα μέσω του διαδικτύου ή της τηλεόρασης.

Τη νέα χρονιά γιόρτασαν στο Σίδνεϊ με 12λεπτο σόου πυροτεχνημάτων.

Sydney getting in early with New Year’s fireworks for 2023. The 9pm light show on Sydney Harbour is perfect for the younger revellers who have trouble staying up — and for the older ones, too, with the same problem! #2023NewYear #NewYearsEveLive #Australia pic.twitter.com/Lxg9l8khAI

Jason Dasey (@JasonDasey) December 31, 2022

Εικόνες από τη Μελβούρνη

Happy New Year from the city that dazzles

Here’s to a wonderful 2023! pic.twitter.com/IpbtiR5dkO

City of Melbourne (@cityofmelbourne) December 31, 2022

Η Ασία είναι ένας ακόμη σταθμός για το νέο έτος που κάνει ποδαρικό σε διάφορα σημεία του πλανήτη με την Ιαπωνία και την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, την Σεούλ, να έχουν ήδη αφήσει πίσω τους το 2022.

Εικόνες από την Σεούλ:

Πρωτοχρονια στην Ταϊβαν:

Πρωτοχρονια στην Ινδονησία:

Πρωτοχρονια στην Κίνα:

Προετοιμασίες για την έλευση της νέας χρονιάς στη Μόσχα

Πρωτοχρονία στη Μόσχα

Ταϊλάνδη

Χονγκ Κονγκ

Παλαιστίνη

The post Ο πλανήτης υποδέχεται το 2023 – Η Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο μέσα από τις καλύτερες εικόνες και βίντεο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα