Ο Παύλος Πολάκης στο δήμο Πλατανιά για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης επισκέφτηκε τον Δήμο Πλατανιά για να εξετάσει την πορεία των εργασιών για την ανέγερση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, έργο που σε συνεργασία με τον Δήμο σχεδιάστηκε και εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί δικής του θητείας ως αν. Υπουργός Υγείας.

Συγκεκριμένα, το έργο που εκτελείται από την Περιφέρεια Κρήτης,

έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Κρήτης, είναι αρχικού προϋπολογισμού συνολικού ποσού 1.134.996,68 € από τα οποία τα 882.000 αφορούν στο κτίριο και τα υπόλοιπα στον ιατροτεχνικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό του.

Ο Βουλευτής επισκέφτηκε το εργοτάξιο για δεύτερη φορά μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο, το Μάιο του 2021, για να δει την εξέλιξη των εργασιών. Με απογοήτευση διαπίστωσε ότι παρότι έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από την πρώτη του επίσκεψη, το έργο εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο. Συνομιλώντας μάλιστα με τους εργατοτεχνίτες της οικοδομής, ενημερώθηκε ότι μόλις τον Ιούνιο του 2022 ξεκίνησαν οι εργασίες (δηλαδή ενάμισι χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης) είχε υλοποιηθεί μόνο η εκσκαφή των θεμελίων.

Στη συνέχεια ο Π. Πολάκης μετέβη στο Δημαρχείο Πλατανιά όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαλανδράκη για να συζητήσουν τις από κοινού ενέργειες στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης των εργασιών προκειμένου να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν το κτήριο μαζί με τον εξοπλισμό του στους Δημότες και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής του Πλατανιά, που τόσο το έχουν ανάγκη.

Ο κ. Μαλανδράκης αφού έθεσε υπ όψη του Βουλευτή σειρά επιστολών προς όλους τους αρμόδιους φορείς με τις οποίες εκφράζει την αγωνία του για την πορεία εργασιών στο υπό ανέγερση Π.Π.Ι., έκρουσε ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για την απένταξη του έργου που αφορά στον εξοπλισμό, αφού βρισκόμαστε στην εκπνοή του ΕΣΠΑ που είχε ενταχθεί χωρίς ακόμα να έχει γίνει η δημοπράτηση του.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι θεωρεί ανεπίτρεπτο ένα έργο τόσο ζωτικής για τον τόπο σημασίας, που χρειάστηκε τόση προσπάθεια για να γίνουν οι απαιτούμενες μελέτες, να ξεπεραστούν (και με δικές του παρεμβάσεις) σειρά προβλημάτων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, που διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του, να σέρνεται τόσα χρόνια μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τη Ν.Δ και με κίνδυνο μάλιστα να απενταχθεί το κομμάτι που αφορά στον εξοπλισμό του.

Διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο πως θα ασκήσει πίεση προς κάθε εμπλεκόμενη αρχή και θα σταθεί δίπλα του σε κάθε προσπάθεια για την επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος και να παραδοθεί το ταχύτερο δυνατόν το «πολύπαθο» έργο για να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων της περιοχής.

Χαρακτηριστικά, ο βουλευτής Χανίων δήλωσε: «Στο πλαίσιο του θεσμικού μου ρόλου θα κάνω ότι είναι δυνατόν, αλλά γνωρίζοντας τον τρόπο και τα αντανακλαστικά της παρούσας κυβέρνησης για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν τρέφω αυταπάτες για την άμεση ολοκλήρωση του έργου. Όπως και με σειρά άλλων έργων που τα παραδώσαμε σε εξέλιξη υλοποίησης και έκτοτε δεν έχουν προχωρήσει, είναι βέβαιο πως εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα τα ολοκληρώσουμε όταν σύντομα θα αναλάβουμε εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας.

The post Ο Παύλος Πολάκης στο δήμο Πλατανιά για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παύλος Πολάκης, Πλατανιά, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο,pavlos polakis, platania, polydynamo perifereiako iatreio