Ο πατέρας Αντώνιος αρνείται τα πάντα – Βλέπει… κατασκευασμένο κατηγορητήριο

Αιχμές για «κατασκευή» κατηγορητηρίου αφήνει ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος, στο απολογητικό υπόμνημα 108 σελίδων, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για ασέλγεια.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (7.4.2023) έγινε γνωστό πως αποδόθηκαν οι κατηγορίες για την υπόθεση του πατέρα Αντωνίου και της Κιβωτού του Κόσμου, μετά την πολύμηνη εισαγγελική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τις καταγγελίες για σεξουαλικές και σωματικές κακοποιήσεις στη δομή.

τις καταγγελίες του 19χρονου, ο πατέρας Αντώνιος υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Φέρομαι να τον παρενοχλώ σε ηλικία 17 ετών, παρά το γεγονός ότι φιλοξενείται στην “Κιβωτό του κόσμου” από την ηλικία των 6 ετών και αφού η μητέρα του είχε αναλάβει την επιμέλειά του, φέρομαι να εντείνω την πίεσή μου προς τον καταγγέλλοντα πλησίστιας της ενηλικίωσής του και μολονότι περιγράφομαι ως δήθεν παιδόφιλος, ο ίδιος επιμελούμαι της μεταφοράς του στον Βόλο και την Καλαμάτα. Ποιος θύτης, άραγε, απομακρύνει το θύμα από τη σφαίρα της αμέσου επιρροής του;».

Στο υπόμνημα υπογραμμίζει και μια σημαντική -κατά τον ίδιο- αντίφαση, καθώς ο καταγγέλλων ανέφερε πως «δεν τον έχω δει ποτέ γυμνό, ενώ ο φίλος του που κατέθεσε ως αυτόπτης μάρτυρας είπε στις εισαγγελείς ανηλίκων πως “ο πάτερ Αντώνιος ήταν όρθιος, γυμνός από τη μέση και κάτω και ο Πέτρος καθόταν στο κρεβάτι […]”». Ο κατηγορούμενος ιερέας αφήνει αιχμές και για τη στιγμή της καταγγελίας, η οποία έγινε μετά τον Ιανουάριο του 2022, όταν ο 19χρονος ενεπλάκη σε υπόθεση κλοπής της δομής στον Βόλο.

Ειδική μνεία κάνει και σε συνέντευξη του φερόμενου θύματος τον Δεκέμβριο του 2019, δηλαδή έναν μήνα πριν από την καταγγελία, σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν μίλησε για την ασφάλεια που ένιωθε στην οργάνωση που του «έδωσε ένα σπίτι, μια οικογένεια, μια προστασία».

Περίπου 50 σελίδες απαιτήθηκαν από το πολυσέλιδο υπόμνημα του πατέρα Αντωνίου για να αρνηθεί πλήρως μία προς μία όλες τις κατηγορίες που αφορούν σε σωματικές κακοποιήσεις και τιμωρητικές συμπεριφορές εντός των δομών Χίου, Βόλου, Ιωαννίνων, Καλαμάτας και Αθήνας. Κλείνοντας το υπόμνημά του ο ιερέας αναφερόμενος στη λειτουργία της «Κιβωτού του κόσμου» λέει πως στη δομή των Ιωαννίνων δεν υπέπεσε ποτέ στην αντίληψη του ψυχιάτρου Φ.Μ., που εξέταζε εθελοντικά από το 2015 έως το 2021 τα παιδιά, κάτι μεμπτό, ενώ αντίστοιχα ο ψυχίατρος Ν.Σ. αναφέρει για τις δομές σε Αθήνα και Χίο σχετικά με την εθελοντική εργασία πως «ο πίνακας για μικροδουλειές, όπως έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Παιδιών, έχει σκοπό την καλλιέργεια της υπευθυνότητας και της αυτοεκτίμησης».

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

The post Ο πατέρας Αντώνιος αρνείται τα πάντα – Βλέπει… κατασκευασμένο κατηγορητήριο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντώνιος, – Βλέπει…,antonios, – vlepei…