Ο Πανσερραϊκός «καθάρισε» άνετα τον Εργοτέλη

Νίκη… ψυχολογίας πανηγύρισε στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών ο Πανσερραϊκός και μπήκε με το δεξί στις φετινές του επίσημες υποχρεώσεις για το Κύπελλο Ελλάδος. Στο ντεμπούτο του Περικλή Αμανατίδη στον πάγκο τα «λιοντάρια» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τον τρόπο παιχνιδιού του Εργοτέλη και με οδηγό τον Δημήτρη Γκούρτσα που κέρδισε μία αποβολή, ένα πέναλτι και σημείωσε ένα γκολ επικράτησαν 2-0.

Η ομάδα του Ηρακλείου είχε μεν την κατοχή, αλλά και τα δύο γκολ

ήρθαν από κόντρα, αφού η αμυντική της τετράδα έπαιζε πολύ ψηλά. Και στις δύο φάσεις ο Γκούρτσας έφυγε μόνος με τον Λαδά. Τη μία φορά ανατράπηκε εκτός περιοχής για να κάνει ο Πόζογλου το 1-0 και τη δεύτερη κέρδισε το πέναλτι με το οποίο διαμόρφωσε το 2-0.

Ανέτοιμες παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες, αφού ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση προετοιμασία και έως το μεταξύ τους ματς είχαν δώσει δύο φιλικά παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, είχαν συντριπτική κατοχή μπάλας (72% – 28% στο πρώτο μέρος) και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Πλήρωσαν, βέβαια, το στυλ ποδοσφαίρου που έχει περάσει ο Τάκης Γκώνιας.

Η τετράδα της άμυνας ήταν σχεδόν στη… σέντρα όταν ο Γκούρτσας έφυγε μόνος απέναντι στον Ρίστιτς στο 36′. Ο Πάτας τον ανέτρεψε στο ημικύκλιο της περιοχής, είδε απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Πόζογλου με εκτέλεση φάουλ δύο λεπτά μετά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Λαδά.

Νωρίτερα η ομάδα του Ηρακλείου είχε βρει μπροστά της τον πολύ καλό Ρίστιτς. Τόσο στο 29′, όσο και στο 31′ ο Σέρβος τερματοφύλακας επενέβη σε σουτ των Μπουτσάκη και προσπάθεια του Σταματάκου αντίστοιχα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους. Ο Γκούρτσας βγήκε και πάλι στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών, προσπάθησε να αποφύγει τον Λαδά, αλλά ο γκολκίπερ του Εργοτέλη τον ανέτρεψε. Έτσι, ο επιθετικός του Πανσερραϊκού από την άσπρη βούλα στο 48′ έκανε το 2-0 και «κλείδωσε» την επικράτηση των Σερραίων. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ξέμεναν από δυνάμεις, οπότε μοιραία ο ρυθμός έπεσε και ιδιαίτερες φάσεις δεν υπήρξαν. Η αριθμητική ισορροπία, πάντως, αποκαταστάθηκε στο 80′, όταν ο Τσιμίκας είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μπουτσάκη. Σημειώνεται ότι για τη 2η αγωνιστική ο Εργοτέλης υποδέχεται την Ξάνθη και ο Πανσερραϊκός θα δοκιμαστεί στην έδρα του Παναιτωλικού.

Σκόρερ: 38′ Πόζογλου, 48′ πέν. Γκούρτσας
Κόκκινη: 80′ Τσιμίκας – 36′ Πάτας

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Τσελεπίδης (66′ λ.τρ. Σιάκκας), Βοσκόπουλος, Ιωαννίδης, Στέβιτς, Τσιμίκας, Τσαμούρης, Πόζογλου, Γκέκας (62′ Παπουτσογιαννόπουλος), Ρούτσης (74′ λ.τρ. Τζιτζικαλάκης), Γκούρτσας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Λαμπάκης, Σταμόπουλος, Πάτας, Μπούζας (67′ Μαζουλουξής), Βογιατζής, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (81′ Ροβίθης), Μπουτσάκης (86′ Ιατρούδης), Σταματάκος, Κάιπερς.

Πηγή: FL News

Keywords
Τυχαία Θέματα